Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ
Κόντρες υποψηφίων για τον Ποινικό Κώδικα και προτάσεις για ψυχαγωγική κάνναβη...

Εμφανείς και θορυβώδεις είναι πλέον οι προσπάθειες των υποψηφίων για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ να δώσουν «σινιάλο» στα άλλα αστικά κόμματα αλλά και στους επιχειρηματικούς ομίλους που τα στηρίζουν για το τι στάση θα κρατήσει ο καθένας την επόμενη μέρα. Πάντα με γνώμονα το τι ρόλο θα παίξει το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ σε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση αστικής διαχείρισης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Α. Λοβέρδος ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής τη διαφοροποίησή του από την επίσημη γραμμή του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με τις τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα, το οποίο ψηφίστηκε χτες στη Βουλή. Συγκεκριμένα, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, τόσο επί της αρχής όσο και τις περισσότερες διατάξεις του, ενώ άφησε αιχμές για τη στάση του κόμματός του. «Απαλλαγμένος πλέον από το να υπακούω στους κομματικούς συσχετισμούς, θα δώσω απολύτως το δικό μου στοιχείο της πολιτικής μου ταυτότητας (...) σας λέω ότι παρά το ότι διαφωνώ σε ορισμένα ζητήματα, ψηφίζω "ναι" επί της αρχής και επί των περισσοτέρων άρθρων», ανέφερε ο Α. Λοβέρδος.

Εξάλλου, ο Γ. Παπανδρέου χτες μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό έκανε λόγο για «μοντέλο αυτοδιαχείρισης των δεδομένων» του Facebook, ενώ επανέφερε μια παλιότερη δική του, επικίνδυνη για τον λαό και τη νεολαία πρόταση για αποποινικοποίηση της κάνναβης. «Η κάνναβη θα έπρεπε να αποποινικοποιηθεί. Η χώρα θα μπορούσε να έχει τεράστια έσοδα από την παραγωγή και την πώληση, αλλά με έλεγχο», είπε. Πρόσθεσε ότι μπορούν όλοι να είναι μέτοχοι στο Facebook και αναφορικά με τη διαχείριση δεδομένων μίλησε για τις δύο σχολές που υπάρχουν, «αυτή της Κίνας, που υποστηρίζει πως τα data ανήκουν στο κράτος, και αυτή των ΗΠΑ, που υποστηρίζει πως ανήκουν στις πολυεθνικές».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ