Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΟΥΒΑ
Στα τέλη Νοέμβρη ο εμβολιασμός θα φτάσει στο 90% του πληθυσμού

Στο 76,2%, που αντιστοιχεί σε 7.458.669 του πληθυσμού που μπορεί να εμβολιαστεί (2 ετών και άνω), έχει φτάσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Κούβας, σύμφωνα με ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας Χοσέ Ανχελ Μιράντα. Αυτά τα στοιχεία αφορούν τον πλήρη εμβολιασμό που είχε γίνει έως τις 6 Νοέμβρη, ενώ πάνω από 10 εκατομμύρια έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση.

Επίσης τις επόμενες μέρες που ξαναρχίζουν τα διά ζώσης μαθήματα στα σχολεία, 1,6 εκατομμύρια πάνω από 2 ετών θα λάβουν και την τρίτη δόση και περισσότεροι από 45 χιλιάδες ενήλικες που ανάρρωσαν τον Αύγουστο την αναμνηστική δόση. Ενώ, οργανωμένα και συγκροτημένα, σε κατηγορίες ανθρώπων που δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους, εφαρμόζονται οι αγωγές «Biomodulina T» και «Factor de Transferencia».

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Υγείας της Κούβας, μέχρι το τέλος αυτού του μήνα θα έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του το 90% του πληθυσμού της Κούβας (δηλαδή δυο δόσεις), ενώ έχει ανακοινωθεί ότι για την παραπέρα ανοσοποίηση θα πραγματοποιηθεί και τρίτη δόση.

Τα εγχώρια εμβόλια που χρησιμοποιούνται είναι τα «Abdala», «Soberana-02» και «Soberana Plus» και παράλληλα με τα μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας Υγείας έχουν οδηγήσει στη ραγδαία μείωση της διάδοσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι συνολικά στην Κούβα, με τον ίδιο περίπου πληθυσμό με την Ελλάδα, έχουν καταγραφεί 957.332 κρούσματα και έχουν πεθάνει 8.274 άνθρωποι. Στη χώρα μας τα αντίστοιχα στοιχεία είναι 808.297 κρούσματα και 16.493 θάνατοι (διπλάσιοι από την Κούβα), ενώ η πανδημία μετά από δύο χρόνια είναι σε μεγάλη έξαρση.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org