Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οργανώνουν τον αγωνιστικό εορτασμό σε όλη τη χώρα
  • Κοινές συσκέψεις για τις εκδηλώσεις του εορτασμού από εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους και μαζικούς φορείς σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα
  • Αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις

Από τη σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας
Από τη σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας
Εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και μαζικοί φορείς σε πολλές πόλεις διοργανώνουν από κοινού εκδηλώσεις και αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις, για να τιμήσουν την επέτειο του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου.

Στη Θεσσαλονίκη

Σε κοινή σύσκεψη φοιτητικών συλλόγων, εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων της Θεσσαλονίκης στο αίθριο του Πολυτεχνείου του ΑΠΘ, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, αποφασίστηκε ο προγραμματισμός του κοινού τριήμερου εορτασμού των 48 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, προκειμένου να αντηχήσει πλατιά το αντιιμπεριαλιστικό του μήνυμα.

Συγκεκριμένα οι φοιτητικοί σύλλογοι, τα εργατικά σωματεία, οι μαζικοί φορείς της πόλης διοργανώνουν από κοινού:

Τη Δευτέρα 15 Νοέμβρη, εκδήλωση των φοιτητικών συλλόγων από κοινού με την ΕΔΥΕΘ στις 6μ.μ. στο φουαγιέ του Πολυτεχνείου.

Τη Τρίτη 16 Νοέμβρη, μεγάλη συναυλία των φοιτητικών συλλόγων στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη στο αίθριο του Πολυτεχνείου.

Τη Τετάρτη 17 Νοέμβρη, στις 12 μ. τελετή κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο των αγωνιστών του Πολυτεχνείου και στις 6 μ.μ. μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία με συγκέντρωση μπροστά στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι αποφάσισαν να διασφαλίσουν και να περιφρουρήσουν τον χώρο του Πολυτεχνείου για να είναι όλο το τριήμερο ανοιχτός για όλο τον λαό, τους μαθητές, τους φοιτητές και τη νεολαία της πόλης και να προχωρήσουν σε πλήθος πρωτοβουλιών ανάδειξης των σύγχρονων διδαγμάτων του Πολυτεχνείου μέσα από τις μαζικές τους διαδικασίες.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, αναφέρουν: «Ο αγώνας του λαού και της νεολαίας "φώτισε" και τους πιο σκοτεινούς καιρούς! Απέδειξε ότι κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος απέναντί τους. Οποια κι αν είναι τα σχέδια των κυβερνήσεων κάθε φορά, όσο "δεδομένα" να μοιάζουν οι νόμοι και συμφωνίες τους, όσο σκληρή και αν φαίνεται η καταστολή, όσο ισχυρές και να φαίνονται οι συμμαχίες τους η δύναμη του λαού είναι αυτή που μπορεί να τα κάνει κουρελόχαρτο. Ο λαός μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις!

Τότε οι φοιτητές υπερασπίστηκαν τους συλλόγους τους, το δικαίωμά τους στον αγώνα και τη διεκδίκηση κόντρα στην προσπάθεια της δικτατορίας να παρέμβει στη λειτουργία των φοιτητικών συλλόγων, τώρα σε άλλες συνθήκες, οι φοιτητές καλούμαστε εκ νέου να υπερασπιστούμε τη συλλογική οργάνωση, το δικαίωμά μας στην επιθετική διεκδίκηση των σπουδών και της ζωής που έχουμε ανάγκη σήμερα!

Εμπνεόμαστε από τα διδάγματα του Πολυτεχνείου! Το σύνθημα "Εξω οι ΗΠΑ - έξω το ΝΑΤΟ" παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ, οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι, ο λαός δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε από τη συμμετοχή της Ελλάδας σε πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ!

Τιμάμε το Πολυτεχνείο στον δρόμο του αγώνα! Οι φοιτητές δεν συμβιβαζόμαστε με το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας στις σπουδές, στη δουλειά και τη ζωή με την απαράδεκτη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στις σχολές μας, με την αβεβαιότητα στην εργασιακή προοπτική, στα δικαιώματά μας!».

Μαζική και μαχητική σύσκεψη με πρωτοβουλία του ΕΚ στην Πάτρα

Μαζική, μαχητική σύσκεψη για την προετοιμασία του αγωνιστικού εορτασμού της 48ηςεπετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, οργάνωσε το απόγευμα της Πέμπτης το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Η κεντρική ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον πρόεδρο του ΕΚΠ, Δημήτρη Μαρμούτα, που αναφέρθηκε στα επίκαιρα μηνύματα του Πολυτεχνείου, στους τελευταίους εργατικούς αγώνες και την πάλη όχι μόνο κατά των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων, αλλά και διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών, καταλήγοντας: «Το Πολυτεχνείο μάς κληροδότησε μεγάλες αξίες, την αφοβία, την τόλμη, την αυτοθυσία απέναντι σε ισχυρούς κατασταλτικούς τρομοκρατικούς μηχανισμούς της αστικής τάξης και την πίστη στη δύναμη του οργανωμένου κινήματος που γεννά τον ατομικό και συλλογικό ηρωισμό. Πάνω από όλα μάς κληροδότησε την ασυμβίβαστη αδιάλλακτη στάση απέναντι σε κάθε μορφή αυταρχικής και δικτατορικής διακυβέρνησης. Επομένως, δικαιολογημένα τιμάμε την επέτειο του Πολυτεχνείου, διδασκόμαστε, βγάζουμε συμπεράσματα και αντλούμε δύναμη για την οργάνωση και ανάπτυξη ενός πανίσχυρου εργατικού και λαϊκού κινήματος με τη μαζική συμμετοχή της νεολαίας στις πρώτες γραμμές του αγώνα».

Στο κάλεσμα της διοίκησης του ΕΚ Πάτρας, ανταποκρίθηκαν η δημοτική αρχή Πάτρας, που έδωσε το «παρών» με τον δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών της πόλης με επικεφαλής την πρόεδρό του Αναστασία Αγγελοπούλου, αντιπροσωπεία της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ με τον επικεφαλής της Παναγιώτη Μελά, εκπρόσωποι της ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ (παράρτημα Πάτρας), δεκάδες εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου Πατρών, μέλη διοικήσεων σωματείων εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα καθώς και άλλοι φορείς.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, τη Δευτέρα 15 Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη της οργανωτικής επιτροπής, την Τρίτη 16 στις 6 μ.μ., θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Παράρτημα και την παλιά Ασφάλεια και την Τετάρτη 17 Νοέμβρη στις 5 μ.μ., συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο και πορεία προς το μνημείο «Τεμπονέρα».

Στα Γιάννενα

Οι φοιτητικοί σύλλογοι Φυσικού, Ιατρικής, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, ΒΕΤ καλούν όλους τους φοιτητικούς συλλόγους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τους φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος σε σύσκεψη για τον συντονισμό και την οργάνωση του εορτασμού και της αντιιμπεριαλιστικής πορείας στις 17 Νοέμβρη στις 6 μ.μ. στο μνημείο ηρώων Πολυτεχνείου. Η σύσκεψη θα γίνει σήμερα Παρασκευή 12 Νοέμβρη στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στις 8 μ.μ.

Συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις

Μαζικοί φορείς, σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και οργανώσεις καλούν σε αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις σε πολλές ακόμα πόλεις, συγκεκριμένα:

Αγρίνιο, στην κεντρική πλατεία στις 6.30 μ.μ.

Αμφισσα, πλατεία Λαού, 6 μ.μ.

Βόλος, πλατεία Ελευθερίας, 6.30 μ.μ.

Ζάκυνθος, στο κτίριο του παλιού Εργατικού Κέντρου, 7.30 μ.μ.

Καλαμάτα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, 6 μ.μ.

Καρδίτσα, κεντρική πλατεία, 6 μ.μ.

Κοζάνη, κεντρική πλατεία, 7 μ.μ.

Τρίκαλα, κεντρική πλατεία, 5 μ.μ.

Σάμος, πλατεία Καρλοβάσου, 6 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ