Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων μπροστά στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

«Το Πολυτεχνείο ζει! Εξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ! Από γενιά χωρίς δικαιώματα να γίνουμε η γενιά της πάλης για την ανατροπή!». Με αυτό το σύνθημα οι Οργανώσεις της ΚΝΕ προγραμματίζουν εκδηλώσεις σε σχολές και γειτονιές μπροστά στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Οπως τονίζει η ΚΝΕ στο κεντρικό κάλεσμά της, «ο φετινός εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και η πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη σημασία, εξαιτίας των νέων δεσμεύσεων που ανέλαβε η κυβέρνηση, με τις - μόνο κατ' όνομα - "αμυντικές", στην πραγματικότητα άκρως επιθετικές Συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία. Η επέκταση της βάσης της Σούδας, η εγκατάσταση νέων αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων, η μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε σημείο αναφοράς για τις επιχειρήσεις και ασκήσεις του αμερικανικού στρατού, οι υπέρογκοι εξοπλισμοί για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ συνιστούν αναβάθμιση της συμμετοχής της χώρας μας στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή. Ουσιαστικά, με τη στήριξη των προηγούμενων κυβερνήσεων και όλων των κομμάτων του συστήματος, μετατρέπουν τη χώρα σε θύτη άλλων λαών, εγκυμονώντας νέες επεμβάσεις, νέες αλλαγές συνόρων, νέα κύματα προσφύγων.

Οπως τότε, έτσι και σήμερα, το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ είναι παράγοντες αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και εμπλοκής του λαού σε επικίνδυνες περιπέτειες. Δεν "προστατεύουν" τους λαούς, τους δολοφονούν!».

Η προσυγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ και της Οργάνωσης Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ για την αντιιμπεριαλιστική πορεία στις 17 Νοέμβρη και την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία θα πραγματοποιηθεί στις 5 μ.μ. στη συμβολή των οδών Σταδίου και Γεωργίου Σταύρου.

Την Κυριακή στο ΑΠΘ

Εκδήλωση με τίτλο «Το Πολυτεχνείο ζει! Εξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ! Από γενιά χωρίς δικαιώματα να γίνουμε η γενιά της πάλης για την ανατροπή!» οργανώνει η ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ την Κυριακή 14 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., στο αμφιθέατρο «Π. Παναγιωτόπουλος» της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Θα προηγηθεί μουσικό αφιέρωμα στα «Τραγούδια του αγώνα» του Μίκη Θεοδωράκη.

Εκδηλώσεις σε σχολές της Αθήνας

Επίσης, Οργανώσεις της ΠΟ Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ προγραμματίζουν σήμερα Παρασκευή τις εξής εκδηλώσεις:

-- Η ΤΟ ΕΜΠ στις 14.30 στο Αμφιθέατρο 2 (Νέα Κτίρια Ηλεκτρολόγων ΕΜΠ). Θα μιλήσει ο Ιάσονας Φανός, μέλος του Γραφείου του ΚΣ και Γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ.

-- Η ΤΟ ΦΜΣ στις 15.00 στο Αμφιθέατρο 21 (Μαθηματικό). Θα μιλήσει ο Θοδωρής Κωτσαντής, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Η ΤΟ Πανεπιστημίου Πειραιά στις 12.30 στην Αίθουσα 101. Θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μαγνήσαλης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Η ΤΟ ΑΣΟΕΕ στις 17.00 στο Αμφιθέατρο Β. Θα μιλήσει ο Αλέξανδρος Μπουγάς, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Η ΤΟ Γεωπονικού στις 14.00 έξω από τα πράσινα αμφιθέατρα. Θα μιλήσει η Ιουλία Χρονοπούλου. Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα.

-- Η ΤΟ Υγείας στις 14.00 στο άγαλμα του Ιπποκράτη. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Γκιώνης, Γραμματέας της ΤΟ Υγείας της ΚΝΕ.

-- Η ΤΟ Μηχανικών - ΣΕΤ - ΑΣΠΑΙΤΕ στις 13.00 στο Αμφιθέατρο Α011 της Π2 του ΠΑΔΑ. Θα μιλήσει ο Σωκράτης Μπουντόλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Η ΤΟ ΣΕΥΠ - ΣΔΟΚΕ - ΣΕΤΠ στις 17.00 στο αμφιθέατρο της ΣΑΕΤ (κτίριο Κ16). Θα μιλήσει ο Κώστας Θεοδωρόπουλος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Η ΤΟ Παντείου στις 18.00 στον κήπο της Παντείου. Θα μιλήσει η Βικτωρία Κούτση, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ

-- Η ΤΟ ΝΟΠΕ στις 12.00 στην Αίθουσα 307 ΜΘΕ. Θα μιλήσει ο Αντώνης Μοχιανάκης, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ.

Σε γειτονιές της Αττικής

Σε γειτονιές της Αθήνας, Οργανώσεις της ΟΠ Αττικής της ΚΝΕ προγραμματίζουν τις παρακάτω εκδηλώσεις:

  • Το Σάββατο 13 Νοέμβρη

-- Η ΤΟ Περιστερίου - Νοτιοδυτικών Συνοικιών, στις 7 μ.μ. στον Πολιτιστικό Σύλλογο «Πρόοδος», στο Αιγάλεω (Κορυτσάς 33).

-- Η ΤΟ Δυτικών Συνοικιών, στις 7 μ.μ. στο Καλλιτεχνικό Καφενείο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ιλίου «Μελίνα Μερκούρη» (Αγ. Φανουρίου 99). Θα μιλήσει η Ηρώ Κοτσαμπά, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ. Επίσης θα προβληθεί βίντεο, ενώ θα υπάρχει και έκθεση βιβλίου με εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής».

-- Οι Οργανώσεις Ν. Σμύρνης, στις 7 μ.μ. στο θεατράκι του «Polis Park».

  • Την Κυριακή 14 Νοέμβρη

-- Οι ΤΟ Ανατολικών Συνοικιών και Καλλιτεχνών, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (πρώην Ταπητουργείο) στον Βύρωνα. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ομιλία από στέλεχος της ΚΝΕ και μουσικό αφιέρωμα.

-- Η ΤΟ Βορειοδυτικής Αττικής, στις 12 μ. στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στο Μενίδι. Θα μιλήσει ο Νάσος Σκοτίδας, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου Β/Δ Αττικής της ΚΝΕ.

-- Οι ΤΟ Α' Αθήνας και Γκράβας - Γαλατσίου, στις 6 μ.μ., στο Μουσείο ΠΕΚΑΜ (Ασωμάτων 31, Θησείο). Θα μιλήσει ο Δημήτρης Μπιργάλιας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας της ΤΟ Α' Αθήνας.

-- Η ΤΟ Μεσογείων, στις 6 μ.μ., στον Γέρακα (λεωφ. Μαραθώνος 96).

-- Οι Οργανώσεις Αλίμου και Παλαιού Φαλήρου, στις 6.30 μ.μ. στην Κλούβα.

Σε Ανατολική Μακεδονία - Θράκη

-- Η ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ και το ΤΣ Εβρου της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη, την Κυριακή 14/11, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου.

-- Η ΤΕ Ροδόπης του ΚΚΕ και το ΤΣ Ροδόπης της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση με ομιλητή τον Βαγγέλη Ευαγγελόπουλο, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και Γραμματέα της ΤΕ Ροδόπης, στο πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής την Κυριακή 14/11 στις 6.30 μ.μ.

Στη Ζάκυνθο

Η ΤΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ και το ΤΣ της ΚΝΕ την Κυριακή 14/11, στις 7 μ.μ., διοργανώνουν εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ