Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ - ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Καταγγέλλει εκδικητικές απολύσεις στη «Γενική Ταχυδρομική»

Τις εκδικητικές απολύσεις τριών εργαζομένων στο κατάστημα της «Γενικής Ταχυδρομικής» στα Γλυκά Νερά καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών Αττικής (ΣΕΤΤΑ) και απαιτεί την άμεση ανάκλησή τους.

Μόλις μια μέρα πριν την απόλυσή τους, σημειώνει το ΣΕΤΤΑ, τους ανακοινώθηκε «ότι το κατάστημα κλείνει και μόνο οι τρεις συνάδελφοι δεν θα μεταφερθούν στη μητρική εταιρεία, γιατί είναι πλήρης σε προσωπικό. Και οι τρεις έχουν πάνω από 15 χρόνια προϋπηρεσία, έχουν ενεργή συνδικαλιστική δράση και όλο αυτό το διάστημα δεν υπέκυψαν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας! Ο ένας από αυτούς είναι μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΤΑ και οι άλλοι δύο από τα πιο δραστήρια μέλη του σωματείου μας».

Αυτές οι απολύσεις είναι «μια ακόμη απόδειξη ότι η εργοδοσία της "Γενικής Ταχυδρομικής" έχει εντείνει την επίθεσή της απέναντι στους εργαζόμενους που διεκδικούν! Θέλουν τους εργαζόμενους να μην αντιδρούν, να είναι αποκομμένοι από τα σωματεία τους, ξεμοναχιασμένοι, να δουλεύουν χωρίς δικαιώματα. (...) Λίγους μήνες πριν, μέχρι και ξυλοκοπήθηκε εργαζόμενος στο συγκεκριμένο κατάστημα, και ερχόμαστε σήμερα ο ίδιος εργαζόμενος να απολύεται».

Το ΣΕΤΤΑ καλεί τους εργαζόμενους της εταιρείας να αντιδράσουν και «τα σωματεία του κλάδου να δηλώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους μαζί με το κλαδικό σωματείο. Είναι η ώρα να απαντήσουμε με κινητοποιήσεις στον κλάδο. Αν αφήσουμε τη "Γενική Ταχυδρομική", μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες Ταχυμεταφορών, να ακολουθεί τέτοιες τακτικές, αν δεν αντιδράσουμε τώρα οργανώνοντας την πάλη μας μαζί με το συνδικάτο μας, τότε θα ανοίξει ο δρόμος και για τις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου.

Οι εξελίξεις στη "Γενική Ταχυδρομική", όπως και οι εξελίξεις στην "e-food", αφορούν όλους τους εργαζόμενους και πρέπει να μας βρουν ενωμένους, είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, πατάνε πάνω στους αντεργατικούς νόμους και στα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν, πατάνε πάνω στον νέο νόμο - έκτρωμα της ΝΔ (...)

Απαιτούμε εδώ και τώρα να παρθούν πίσω οι απολύσεις των συναδέλφων μας και να απορροφηθούν στη μητρική με αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους! Συμφέρον όλων των εργαζομένων σήμερα είναι να δουλεύουμε όλοι με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας, γι' αυτό και διεκδικούμε άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και ενοικίασης σε αορίστου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Απαιτούμε: Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας από το κατάστημα Γλυκών Νερών. Ολοι οι εργαζόμενοι να προσληφθούν στη μητρική εταιρεία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Αναγνώριση της προϋπηρεσίας στο κατάστημα φραντσάιζ ως προϋπηρεσίας στη μητρική. Καμία βλαπτική μεταβολή σε μισθούς και δικαιώματα. Ανάκληση όλων των απολύσεων του τελευταίου δίχρονου».

Χτες το απόγευμα, συνδικαλιστές από το ΣΕΤΤΑ, τα Σωματεία Εργαζομένων «Γενικής Ταχυδρομικής», «Speedex» και «DHL Express» και το ΣΕΤΤΕΑ, μαζί με τον Αλέκο Περράκη, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, έκαναν παρέμβαση στην εργοδοσία. Απαίτησαν την επιστροφή στην εργασία των τριών απολυμένων και προειδοποίησαν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ