Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πυκνώνουν οι διώξεις και τα κρούσματα παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης

Για παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης και της ενημέρωσης των εργαζομένων σχετικά με τη Γενική Συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 27 Σεπτέμβρη, στις 12.30 μ.μ., καταγγέλλει τη διοίκηση ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χαλκίδας.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο, με εντολή του διοικητή του νοσοκομείου κατέβηκε πανό που είχε αναρτηθεί στον αύλειο χώρο και καλούσε τους εργαζόμενους στη Γενική Συνέλευση. Τονίζει μάλιστα ότι η ενέργεια αυτή έρχεται ως συνέχεια προηγούμενων περιστατικών, όπως η άρνηση από την πλευρά της διοίκησης να παραχωρηθεί το αμφιθέατρο κατά τη διάρκεια των τελευταίων κινητοποιήσεων, αλλά και της έντονης παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων.

Στο μεταξύ, μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της προέδρου του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η Πρωτοπορία» και μιας πρώην εργαζόμενης, υπέβαλε η εταιρεία «Mediterranean Village», επειδή το Συνδικάτο «τόλμησε» να καταγγείλει τις συνθήκες εργασίας στο ξενοδοχείο.

Το Συνδικάτο και η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό καλούν όλα τα σωματεία του νομού να καταδικάσουν την απαράδεκτη πρακτική της εργοδοσίας. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι «οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό - Τουρισμό βίωσαν και βιώνουν στο πετσί τους το πώς χτίζονται η πολυδιαφημιζόμενη "ανάπτυξη του κλάδου" και τα ρεκόρ σε αφίξεις και εισπράξεις. Χτίζονται πάνω στα σμπαραλιασμένα δικαιώματα, στους μισθούς πείνας, με την εργοδοτική ασυδοσία και εκμετάλλευση να βαράνε "κόκκινο"».

Για τον συγκεκριμένο εργοδότη αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «δεν πήρε κανένα μέτρο για την προστασία της υγείας τους την περίοδο του καύσωνα (...) Οι συνθήκες γαλέρας που επικρατούν στην ξενοδοχειακή μονάδα και το πώς χτίζεται το τουριστικό θαύμα αποδεικνύονται από τις σωρηδόν παραιτήσεις που υποβλήθηκαν στην καρδιά του καλοκαιριού, καθώς οι εργαζόμενοι δεν άντεχαν άλλο».

Αναδεικνύουν, ακόμη, τον ρόλο που παίζει το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Πιερίας, που με τις πλάτες του Εργατικού Κέντρου αρνείται να δεχτεί ως μέλη του τους εργαζόμενους του κλάδου.

Τέλος, τη χειροδικία σε βάρος εργαζόμενου τεχνικού από προϊστάμενο του ΔΕΔΔΗΕ Ικαρίας καταγγέλλουν η Ενωση Τεχνικών ΔΕΗ - ΚΗΕ Παράρτημα Σάμου - Ικαρίας και το Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου. Το Εργατικό Κέντρο απαιτεί την άμεση διερεύνηση της καταγγελίας από τις αρμόδιες αρχές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ