Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νέα κινητοποίηση την Τρίτη στα δικαστήρια

Σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών προχώρησαν χτες οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των εγκαταστάσεων και υπηρεσιών του υπουργείου και της ΑΑΔΕ. Οι 150 εργαζόμενοι βρίσκονται σε διαρκή ομηρία εδώ και χρόνια, με την απειλή της λήξης της σύμβασης και της απόλυσης να πλανάται πάνω από το κεφάλι τους.

Σήμερα, ένα μέρος τους συνεχίζει να δουλεύει με τρίμηνη παράταση των συμβάσεων που δόθηκε μετά την προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη και ένα άλλο έχει βρεθεί εκτός δουλειάς. Την Τρίτη, με αφορμή την εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει εργαζόμενοι, προγραμματίζουν κινητοποίηση στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Στην ανάγκη να συνεχιστεί ο αγώνας, με όλες τις δυνατές μορφές, αναφέρθηκε η Χριστίνα Καραμαλίκη, πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστών - Καθαριστριών Πειραιά, μιλώντας στους συγκεντρωμένους. Κάλεσε τους συμβασιούχους να μην εναποθέσουν τις ελπίδες τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους στις προσωρινές δικαστικές αποφάσεις και τις υποσχέσεις των συναρμόδιων υπουργείων, αλλά να αξιοποιήσουν κάθε παράταση των συμβάσεών τους για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα τους.

Επίσης, την επίθεση της εργολαβικής εταιρείας ISS στους εργαζόμενους στην καθαριότητα του ΕΜΠ καταγγέλλει το Συνδικάτο Καθαριστριών - Καθαριστών Αττικής. Συγκεκριμένα, η εργοδοσία προσπάθησε να εκβιάσει τους εργαζόμενους να δηλώσουν παραίτηση και να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με διάρκεια ενός μήνα. Με την τακτική αυτή, ασκεί πίεση στο προσωπικό που δουλεύει «από 6 έως 15 χρόνια» να παραιτηθεί από όλα τα δικαιώματα που έχει (3ετίες, επιδόματα, άδειες κ.τ.λ.), προκειμένου «να προσληφθούν ως καινούριοι εργαζόμενοι στην οποιαδήποτε εταιρεία αναλάβει την εργολαβία».

Οι εργαζόμενοι έχουν ήδη προχωρήσει σε Γενική Συνέλευση, μαζί με το Σωματείο τους, στην οποία αποφάσισαν να μην υπογράψει κανείς την παραίτηση. Τη Δευτέρα 27 Σεπτέμβρη θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας και σε παράσταση διαμαρτυρίας, στις 12 μ., στα γραφεία της εταιρείας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ