Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Απολύσεις συμβασιούχων και εντατικοποίηση για όσους παραμένουν

Αντιμέτωποι με την απόλυση και την ανεργία βρίσκονται συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης, ενώ οι συνάδελφοι που παραμένουν στα πόστα τους δουλεύουν σε συνθήκες εντατικοποίησης.

Οπως αναφέρει η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, από τις αρχές Σεπτέμβρη «οι εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης, προχώρησαν σε απολύσεις των εργαζομένων που είχαν προσλάβει με το απαράδεκτο καθεστώς των μηνιαίων συμβάσεων, λόγω της υποτιθέμενης "μειωμένης κίνησης"».

Με την τακτική αυτή, η εργοδοσία στέλνει στην ανεργία εργαζόμενους «οι οποίοι συμπλήρωσαν μόλις 2 μήνες στη δουλειά», με αποτέλεσμα «να μην πληρούν τις προϋποθέσεις να ενταχθούν στο ταμείο ανεργίας». Την ίδια στιγμή, η τουριστική κίνηση παραμένει αυξημένη και η εντατικοποίηση «σπάει κόκαλα».

Ετσι, οι εναπομείναντες εργαζόμενοι δουλεύουν με υπερωρίες, «σπαστά» ωράρια και «κομμένα ρεπό», ενώ οι εταιρείες «διευθετούν» τα ωράρια, έτσι ώστε να «γλιτώνουν» την πληρωμή των υπερωριών.

Η Ενωση καταγγέλλει τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις στις εταιρείες του αεροδρομίου και καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για τα δικαιώματά τους. Ανάμεσα σε άλλα διεκδικεί: Χορήγηση των δύο ρεπό τη βδομάδα. Επαναπρόσληψη των απολυμένων και παράταση όλων των συμβάσεων τουλάχιστον έως τέλος Οκτώβρη. Πληρωμή όλων των υπερωριών, νυχτερινών και όλων των επιδομάτων. Καμία «διευθέτηση» στα ωράρια, καμία αλλαγή βαρδιών. Επίδομα ανεργίας για όλους, 600 ευρώ χωρίς προϋποθέσεις με τη λήξη της σύμβασης κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ