Παρασκευή 10 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ - ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Καταγγέλλει απολύσεις «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων στον όμιλο ΕΛΤΑ

Τις απολύσεις «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων στον Ομιλο ΕΛΤΑ, επειδή ζήτησαν από τον εργοδότη τους την αναγνώριση των τριετιών τους, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών Αττικής (ΣΕΤΤΑ).

Οπως σημειώνει, οι εργαζόμενοι «ενοικιάζονταν» από την SKYCOM και «το "παράπτωμά" τους ήταν ότι "τόλμησαν" να ζητήσουν από την εργοδοσία της SKYCOM την αναγνώριση των 3ετιών τους».

Το ΣΕΤΤΑ αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες της διορισμένης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διοίκησης των ΕΛΤΑ, γιατί «ανέχεται και επεκτείνει τις ελαστικές μορφές εργασίας. (...) Αποδεικνύεται και στην πράξη η κοροϊδία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με τις εξαγγελίες για τον κατώτατο μισθό, τις τριετίες και τα υπόλοιπα δήθεν φιλεργατικά τους μέτρα. Επί της ουσίας, χιλιάδες εργαζόμενοι και στον κλάδο μας δεν μπορούν να τα διεκδικήσουν, μιας και με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί, ο φόβος της απόλυσης καραδοκεί».

«Ευθύνες για αυτήν την κατάσταση έχουν και οι εργατοπατέρες στα σωματεία και την Ομοσπονδία στα ΕΛΤΑ», τονίζει το κλαδικό Συνδικάτο, καθώς «αρνούνται να γράψουν τους συναδέλφους "ενοικιαζόμενους" και συμβασιούχους στα σωματεία και με τις κατάπτυστες "κοινές συμφωνίες" τους χαντάκωσαν ό,τι δικαίωμα είχαν».

Το ΣΕΤΤΑ καλεί «τους συνάδελφους αορίστου χρόνου στα ΕΛΤΑ να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα των απολυμένων. Ολοι μαζί με το κλαδικό μας σωματείο, το ΣΕΤΤΑ, να διεκδικήσουμε να γυρίσουν άμεσα στη δουλειά τους οι συνάδελφοι. Το δίκαιο αίτημα του σωματείου μας για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και ενοικιάσεως σε αορίστου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα αφορά το κοινό συμφέρον όλων των εργαζομένων στον όμιλο ΕΛΤΑ. Είναι αίτημα που μπορεί να δώσει μερική λύση στην εντατικοποίηση της δουλειάς».

Σε αυτήν την κατεύθυνση, το ΣΕΤΤΑ αναλαμβάνει μια σειρά από πρωτοβουλίες ενάντια στις απολύσεις και την τρομοκρατία, με πρώτη ενέργεια το μάζεμα υπογραφών σε σχετικό κείμενο του σωματείου.

Το κλαδικό Συνδικάτο καλεί σε αγώνα για: Αμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων απολυμένων. Αμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και ενοικίασης σε αορίστου στα ΕΛΤΑ με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Εξω οι «δουλέμποροι» από τα ΕΛΤΑ. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα ΕΛΤΑ με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα. Αναγνώριση της προϋπηρεσίας στα «δουλεμπορικά» ως προϋπηρεσία στα ΕΛΤΑ. Βαρέα και ανθυγιεινά για όλους τους εργαζόμενους στα Κέντρα Διαλογής και τη διανομή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ