Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Σοβαρή καταγγελία από τους γιατρούς της Πάτμου

Μια σοβαρή καταγγελία κάνει η Ενωση Ιατρών Θεραπευτηρίου Λέρου - Νοσοκομείο, ΚΥ Λέρου, ΚΥ Πάτμου, ΠΠΙ Λειψών και Αγαθονησίου για ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο που βγάζει κατά κόρον αρνητικά τα τεστ για τον κορονοϊό.

Οπως σημειώνεται στην καταγγελία, ο πρόεδρος των ξενοδόχων Πάτμου, «υπερασπιζόμενος το ιδιωτικό διαγνωστικό κλιμάκιο, που όπως έχει γραφτεί, σε συνεργασία με τον δήμο το έφεραν στο νησί», υποστήριξε ότι «η οποιαδήποτε αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων που αυτό δίνει είναι μαχαιριά πισώπλατα στον τουρισμό του νησιού. Σημειωτέον (όπως ομολόγησε ο εκπρόσωπος του εν λόγω κλιμακίου, στην "απολογία" του στον Ιατρικό Σύλλογο Καλύμνου), μετά από καταγγελία πελάτη, έκαναν περίπου 3.500 τεστ και μόνο τη συγκεκριμένη ημέρα της "απολογίας" (25.08.2021) βρήκαν τα 3 πρώτα θετικά. Οταν στο Κέντρο Υγείας υπάρχουν καταγεγραμμένα πολλές δεκάδες περιστατικά COVID, μάλιστα με κατά πολύ λιγότερο αριθμό διενεργούμενων τεστ, όλο αυτό το διάστημα (...) μπορεί κάποιος εύκολα να καταλάβει, καθώς και να συμπεράνει, ποιος είναι αυτός που πραγματικά υπερασπίζεται πάνω απ' όλα τη δημόσια υγεία και κατ' επέκταση τον τουρισμό, αλλά και τους εργαζόμενους και απασχολούμενους σ' αυτόν».

Η ΕΙΘΕΛ επισημαίνει τις συνέπειες «αν αυτοί που ταξίδευαν φεύγοντας από το νησί μετέφεραν τον ιό στους τόπους τους έχοντας τεστ αρνητικά. Οσοι έφευγαν ήταν "όλοι υγιείς με πιστοποιητικό", τη στιγμή που στο ΚΥ είχαμε πληθώρα θετικών τεστ. Πραγματικά αυτό που μας διδάσκει ο πρόεδρος των ξενοδόχων είναι ότι δεν είναι απόλυτο το κοινά αποδεκτό πως "όλα υποχωρούν μπροστά στην προστασία της ζωής"».

Σύμφωνα με την ΕΙΘΕΛ, ήδη η Αρχή Διαφάνειας διενεργεί έλεγχο για το συγκεκριμένο διαγνωστικό κέντρο. Σε ό,τι αφορά τις συκοφαντίες από μέρους του προέδρου των ξενοδόχων περί εργαζομένων του Κέντρου Υγείας «"που παίρνουν χιλιάδες ευρώ σαν μπόνους ανάλογα με τον αριθμό των τεστ και εμβολίων που κάνουν", αυτό όχι μόνο δεν ισχύει αλλά οι λιγοστοί γιατροί και νοσηλευτές του ΚΥ, με εκατοντάδες ώρες απλήρωτης εργασίας, με κίνδυνο της ζωής τους, αγωνίζονται καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας καθ' υπερβολή των καθηκόντων τους για να αντεπεξέλθουν με επιτυχία στον πολλαπλό ρόλο που επιβάλλουν οι συνθήκες, σώζοντας ανθρώπινες ζωές», αναφέρει η ΕΙΘΕΛ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ