Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Κινητοποίηση στο ΚΕΑΤ

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τις εγκαταστάσεις του ΚΕΑΤ στην Καλλιθέα προχώρησε, χτες το πρωί, η ΕΣΚ Τυφλών, μαζί με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων.

«Παλεύουμε για ένα ΚΕΑΤ να είναι επί της ουσίας το κέντρο εκπαίδευσης και αποκατάστασης των τυφλών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται», σημειώνει η ΕΣΚ Τυφλών. Σήμερα «θέλουν να κλείσουν το οικοτροφείο, ενώ το παλιό ιστορικό κτίριο του ΚΕΑΤ (Αμπέτιο) μένει αναξιοποίητο γιατί δεν έχουν δοθεί οι απαραίτητες πιστώσεις για να ανακαινιστεί, να εξοπλιστεί ηλεκτρομηχανολογικά, έτσι ώστε να είναι λειτουργικό. Οι ελλείψεις προσωπικού είναι τεράστιες ενώ ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού, που έχει μάλιστα σχέση με τα παιδιά, εναλλάσσεται, γιατί είναι συμβασιούχοι και επικουρικοί» και πολλές δραστηριότητες έχουν αφεθεί σε ιδιωτική εταιρεία.

Οι φορείς που οργάνωσαν την κινητοποίηση διεκδικούν: Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών και ένταξη στο Κέντρο όλων των εργαζομένων στην Πρωτοπορία και του ΚΔΑΠ. Καμία απόλυση. Γυμνάσιο - Λύκειο για τυφλούς. Σύγχρονες, δημόσιες, επαγγελματικές, δωρεάν σχολές για τα παιδιά με προβλήματα όρασης. Ολόπλευρη στήριξη των τυφλών φοιτητών. Εθνικό τυπογραφείο Braille. Οχι στο Εθνικό Σχέδιο για την αναπηρία, τον Καιάδα του 21ου αιώνα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ