Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΚΑΡΙΑΣ
Ατομική ευθύνη ακόμα και στη θεραπεία καρκινοπαθούς!

Εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για το αδιέξοδο που οξύνεται στις δημόσιες δομές Υγείας

Σε άμεσο κίνδυνο τίθεται η υγεία, ακόμα και η ανθρώπινη ζωή, στην Ικαρία και στους Φούρνους, καθώς το μοναδικό νοσοκομείο που εξυπηρετεί τις ανάγκες των χιλιάδων κατοίκων των δύο νησιών, το μόνο που διαθέτει είναι πια μία γιατρός Γενικής Ιατρικής που καλείται μόνη της να τα βγάλει πέρα!

Επιπλέον, οι ασθενείς που απευθύνονται στο νοσοκομείο ακόμα και για θεραπεία που πριν ήταν ρουτίνας, τώρα καλούνται να υπογράψουν έγγραφο στο οποίο δηλώνουν ότι «αναλαμβάνουν την ευθύνη για οποιαδήποτε επιπλοκή» και για ό,τι συμβεί! Πιο συγκεκριμένα, απαιτήθηκε από καρκινοπαθή που προσήλθε στο νοσοκομείο για την προγραμματισμένη θεραπεία να υπογράψει χαρτί, εν είδει υπεύθυνης δήλωσης, ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι προκύψει λόγω της έλλειψης προσωπικού!

Το έντυπο γράφει χαρακτηριστικά: «Η ασθενής ενημερώθηκε για την απουσία παθολόγου από το Γενικό Νοσοκομείο και αφού ενημερώθηκε για τις πιθανές επιπλοκές, επιμένει να της χορηγηθεί το φάρμακο παρά την έλλειψη ειδικότητας ευθύνης παθολόγου - αιματολόγου».

Αυτή είναι η εικόνα που επικρατεί στο νοσοκομείο. Και είναι αποτέλεσμα - εκτός της διαχρονικής υποβάθμισης - των αναστολών που αποφάσισε η κυβέρνηση για όσους υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιαστεί, αφού αφαίρεσε άλλους 17 εργαζόμενους από το νοσοκομείο και 6 από τα Κέντρα Υγείας.

Το Νοσοκομείο της Ικαρίας, που βρίσκεται στον Αγ. Κήρυκο, αντιμετώπιζε και πριν από την αναστολή τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Διέθετε έναν παθολόγο, ο μοναδικός αναισθησιολόγος ήταν υπό συνταξιοδότηση, που σημαίνει ότι δεν γίνονταν εγχειρήσεις, είχε έναν παιδίατρο κ.ο.κ.

Τώρα η κυβέρνηση ήρθε να δώσει στο νοσοκομείο τη χαριστική βολή. Μέχρι και πριν από λίγες μέρες δεν είχε εγκατασταθεί ούτε ένας από τους 3μηνίτες υγειονομικούς με τους οποίους υποτίθεται ότι θα μπαλώνονταν τα νέα κενά.

Ενώ, όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση επιχειρεί να «τρέξει» τον σχεδιασμό για συγχώνευση με το Νοσοκομείο Σάμου, όπως προσπάθησαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, βρίσκοντας απέναντι τους κατοίκους, συνδικαλιστικούς και μαζικούς φορείς, αλλά και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Την ώρα μάλιστα που το νοσοκομείο θυμίζει πλέον «περιστερώνα», το διαγνωστικό κέντρο που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά και αποτελεί υποκατάστημα μεγάλης επιχειρηματικής «αλυσίδας», κάνει χρυσές δουλειές...


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org