Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με στήριξη ΣΥΡΙΖΑ

Στο μεταξύ, με αφορμή τις δηλώσεις Μητσοτάκη για τη νέα συμφωνία με τις ΗΠΑ, τη στρατηγική σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ στο θέμα της ακόμα βαθύτερης εμπλοκής στα σχέδια του αμερικανοΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού επιβεβαίωσε ο τομεάρχης και πρ. υπουργός Εξωτερικών του κόμματος, Γ. Κατρούγκαλος, με δηλώσεις του, παρουσιάζοντας απλά «ενστάσεις» για το αν τα «ανταλλάγματα» για την αστική τάξη είναι επαρκή.

Ετσι επιχείρησε να κριτικάρει την επιλογή της ΝΔ για το γεγονός ότι μεθοδεύουν πενταετή συμφωνία για τις βάσεις, «αντίθετα με την πάγια επιλογή μέχρι σήμερα όλων των κυβερνήσεων, όλων των χρωμάτων να συνάπτουν ετήσιες συμφωνίες, που να προσαρμόζονται στις εκάστοτε αλλαγές του γεωστρατηγικού περιβάλλοντος». Κι αυτό ενώ είναι γνωστό ότι επί ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και με υπουργό Αμυνας τον Π. Καμμένο, στο κυβερνητικό σχήμα είχαν πέσει προτάσεις ακόμα και για 10ετή συμφωνία, και βέβαια καθιερώθηκε ο «Στρατηγικός Διάλογος» με τις ΗΠΑ.

Ταυτόχρονα, στη συζήτηση «περί ανταλλαγμάτων» το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε «ανησυχίες και ερωτήματα» όπως «έναντι ποιων ανταλλαγμάτων συμφωνήθηκε η μείζων αυτή αλλαγή;» και αν η νέα συμφωνία θα προβλέπει «απλώς» «συνέχιση διευκολύνσεων ανάλογων με αυτών στο Στεφανοβίκειο» - που ξεκίνησαν επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ - «ή για πιο προωθημένες ρυθμίσεις, όπως αυτές της Σούδας;».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org