Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κοροϊδία και θράσος της κυβέρνησης

Την κοροϊδία και το θράσος της κυβέρνησης απέναντι στους σεισμόπληκτους επιβεβαίωσαν οι ίδιοι οι κάτοικοι του Δαμασίου, κατά τη διάρκεια της εξόρμησης που πραγματοποίησε κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ στο χωριό. Η αγωνία για το μέλλον ήταν ζωγραφισμένη στα μάτια των περισσότερων σεισμόπληκτων, ενώ ταυτόχρονα μεγάλη ήταν και η αγανάκτηση για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε να πάει μόνο στο σχολείο και δεν πέρασε ούτε για λίγο από τον καταυλισμό για να δει σε ποιες συνθήκες μένουν εκατοντάδες άνθρωποι.

Στην ανακοίνωση της ΤΕ Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ καταγράφονται συγκεκριμένα παραδείγματα που αναδεικνύουν την πραγματικότητα που βιώνουν οι σεισμόπληκτοι, όπως ότι ακόμα και γι' αυτές τις ανεπαρκείς αποζημιώσεις που εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση, εφαρμόστηκαν μια σειρά από «κόφτες» που απέκλεισαν εκατοντάδες οικογένειες. Δεκάδες σεισμόπληκτοι του δήμου Τυρνάβου δεν πήραν καν το επίδομα των 600 ευρώ, ενώ 10 χιλιόμετρα παραπέρα, στον δήμο Ελασσόνας, από τις 2.160 αιτήσεις που έγιναν για το επίδομα των 600 ευρώ, μόλις 462, δηλαδή το 21,4%, το είχαν πάρει.

Ενώ την ώρα που ο πρωθυπουργός «πανηγύριζε» για το σχολείο στο Δαμάσι, μέσα στην πόλη της Λάρισας υπάρχουν σχολεία στα οποία δεν έχουν ολοκληρωθεί οι επισκευές, και πάνω από τα μισά στεγάζονται σε κτίρια που έχουν χτιστεί χωρίς ή με ελάχιστες αντισεισμικές προδιαγραφές.

Η Κομματική Οργάνωση καλεί τον λαό των χωριών να συνεχίσει να διεκδικεί, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Μπροστά σε αυτά τα μεγάλα προβλήματα, χρειάζεται να δυναμώσουν η οργάνωση των πληγέντων, η συλλογική διεκδίκηση μέσα από τους μαζικούς φορείς, με αγωνιστικές πρωτοβουλίες προς την κυβέρνηση, την Τοπική Διοίκηση, ώστε όχι μόνο να υλοποιηθούν τα μέτρα οικονομικής στήριξης και αποκατάστασης που εξαγγέλθηκαν, αλλά και να υπάρξουν αποζημίωση 100% για τις καταστροφές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, πλήρης αποκατάσταση σπιτιών, σχολείων και υποδομών με ευθύνη του κράτους, πραγματική θωράκιση από σεισμούς και άλλες φυσικές καταστροφές, ώστε να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους. Σε αυτήν την υπόθεση οι δυνάμεις του ΚΚΕ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, όπως από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν δίπλα στους σεισμοπαθείς».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org