Σάββατο 12 Ιούνη 2021 - Κυριακή 13 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
Λιβανέζικο ΚΚ

Στο μήνυμά του, το ΠΓ του Λιβανέζικου Κομμουνιστικού Κόμματος αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Το Κόμμα μας επιβεβαιώνει τη συνεχή προσμονή του για κοινό αγώνα στο πλαίσιο της Διεθνούς Συνάντησης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, ενίσχυση των διμερών σχέσεών μας, συνέχιση του πολιτικού μας διαλόγου και συνεργασίας στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του ιμπεριαλισμού, του καπιταλισμού, της κατοχής, της επιθετικότητας και των πολέμων.

Ο ταξικός μας αντίπαλος, που βιώνει επαναλαμβανόμενες δομικές κρίσεις, επιδιώκει πάντα να λύσει τις αντιθέσεις του αφενός σε βάρος της εργατικής τάξης, με την ένταση της εκμετάλλευσης, και αφετέρου στους επεκτατικούς πολέμους, για την κατοχύρωση του ελέγχου και της καταλήστευσης. Γι' αυτό αυξάνεται η επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού με εμβάθυνση της κρίσης του και μαζί αυξάνεται η ανάγκη κοινού αγώνα της εργατικής τάξης με τις κοινωνικές δυνάμεις που πλήττονται από τον καπιταλισμό, με επικεφαλής τα ΚΚ.

Αναμφίβολα το Κόμμα σας έχει διακριτό αγωνιστικό ρόλο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Ευχόμαστε το Συνέδριό σας αυτό να αποτελέσει σημαντικό σταθμό στον μακρύ δρόμο του αγώνα για τον σοσιαλισμό».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ