Σάββατο 12 Ιούνη 2021 - Κυριακή 13 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Η καθημερινή μας δράση να συμβάλλει στην ικανότητα προώθησης της στρατηγικής μας

Ο Δ. Κουτσούμπας στο βήμα της Συνδιάσκεψης της ΚΟ Κ. Μακεδονίας
Ο Δ. Κουτσούμπας στο βήμα της Συνδιάσκεψης της ΚΟ Κ. Μακεδονίας
Παρεμβαίνοντας στις Συνδιασκέψεις των Οργανώσεων Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας, ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην πολύ σημαντική προσυνεδριακή δουλειά σε όλες τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ πανελλαδικά, και ανέδειξε την ανάγκη, χωρίς καθυστέρηση, αμέσως μετά το Συνέδριο, «να εκφραστεί αυτή η πρακτική και συγκεκριμένη αντιμετώπιση» των ζητημάτων που βάζουν και οι Θέσεις, «μέσα από την καθοδηγητική δουλειά των στελεχών και των Οργάνων», μέχρι τις ΚΟΒ.

Αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα της τρέχουσας ιδεολογικής και πολιτικής αντιπαράθεσης, σημείωσε ότι «χρειάζεται να διασφαλίζουμε ώστε η καθημερινή μας δράση να συμβάλλει στην ικανότητα προώθησης της στρατηγικής μας, να ανοίγει δρόμους προς τα εμπρός και όχι απλά να διαχειρίζεται μια κατάσταση παροδική, του σήμερα μόνο».

Προϋπόθεση γι' αυτό, όπως είπε, είναι η βελτίωση της καθοδηγητικής δουλειάς, διασφαλίζοντας «τη βελτίωση, την ανοδική πορεία που χρειάζεται για την ενότητα ιδεολογικής και πολιτικής μαζικής δράσης, την ανοδική πορεία στην ιδεολογική στάθμη όλου του Κόμματος».

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη να γίνει σταθερό στοιχείο της λειτουργίας των Οργάνων η συζήτηση και γενίκευση της πείρας από την αυτοτελή δράση του Κόμματος, αλλά και από τους μαζικούς κοινωνικούς πολιτικούς αγώνες, να συνδυάζεται με ζωντανά παραδείγματα, χωρίς ωραιοποιήσεις και με προσπάθεια εξειδίκευσης, που θα πατάει στη σωστή αντίληψη για τη σχέση των αντικειμενικών συνθηκών και του υποκειμενικού παράγοντα.

Σε άλλο σημείο ο Δ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι «τώρα είμαστε σε αυτήν τη φάση να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στη δουλειά μας στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, βάζοντας συγκεκριμένους στόχους και οργανώνοντας τη δουλειά μας για να τους υλοποιήσουμε», στοχεύοντας σε ένα πανελλαδικά συντονισμένο, ενιαίο κίνημα, με στόχους, διεκδικήσεις και με ενιαίες θέσεις, εδραιωμένο στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, σε κάθε περιοχή, με αντικαπιταλιστική, αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, εναντίωσης στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ.

Ενα κίνημα που θα βελτιώνει τη δράση του και τους συσχετισμούς στο εσωτερικό του, θα αποκρούει όσο μπορεί τα διάφορα εμπόδια που βάζει ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός και κάθε προσπάθεια υπονόμευσης της κοινής δράσης, θα στοχεύει να αποσπά και κατακτήσεις, έστω μικρές, θα συμβάλλει στην αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων παντού, θα αξιοποιεί κάθε ρήγμα ή δυσκολία στο αστικό πολιτικό σύστημα για να περνάει σε νέα φάση αναμέτρησης και σύγκρουσης με την αστική τάξη και τα στηρίγματά της.

Εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, ο Δ. Κουτσούμπας στάθηκε στην ανάγκη ανόδου της ιδεολογικής στάθμης όλου του Κόμματος, ατομικά και συλλογικά, στη μελέτη και αφομοίωση των επεξεργασιών, στη βελτίωση της καθοδηγητικής δουλειάς, της λειτουργίας των Οργάνων και των ΚΟΒ. Ολα αυτά δηλαδή που αποτελούν όρο για να ανέβει η ικανότητα του Κόμματος να δρα με πλατιές εργατικές - λαϊκές δυνάμεις, να πρωτοστατεί στην οργάνωση του αγώνα σε όλες τις συνθήκες, σε πιθανές καμπές ανόδου, είτε προσωρινής υποχώρησης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ