Σάββατο 12 Ιούνη 2021 - Κυριακή 13 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
Κομμουνιστικό Μέτωπο (Ιταλία)

Στο χαιρετιστήριο μήνυμα του ΠΓ της ΚΕ του Κομμουνιστικού Μετώπου (Ιταλία) σημειώνεται ανάμεσα σε άλλα:

«Το Κομμουνιστικό Μέτωπο (Ιταλία) είναι αφοσιωμένο στην οικοδόμηση ενός πραγματικά επαναστατικού και διεθνιστικού Κομμουνιστικού Κόμματος, σε αντιπαράθεση με κάθε είδους οπορτουνισμό, δεξιό ή αριστερό, κάθε είδους ρεβιζιονισμό και ρεφορμισμό. Αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε μορφής παρέκκλιση από τον μαρξισμό - λενινισμό, όχι μόνο σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά επίσης καταπολεμώντας οπορτουνιστικές συμπεριφορές και συνήθειες που προκύπτουν από τη μακρά συνύπαρξη με τον κοινοβουλευτισμό και την αστική "νομιμότητα" και, δυστυχώς, είναι πλατιά διαδεδομένες σε όλα τα κόμματα με κομμουνιστική αναφορά που σχηματίστηκαν μέχρι τώρα στην Ιταλία. (...)

Το Κομμουνιστικό Μέτωπο (Ιταλία) αγωνίζεται για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, για την αποκατάσταση της ταξικής συνείδησης στη βάση του επιστημονικού σοσιαλισμού, για την ενοποίηση της βάσης των εργατικών αγώνων με σκοπό να ξεπεραστεί η σημερινή πολυδιάσπαση και τη δημιουργία ενός πλατιού και ενωμένου μετώπου αγώνα που θα είναι σε θέση να αντιπαλέψει την επίθεση του κεφαλαίου και να οργανώσει την αντεπίθεση.

(...) Εχουμε διαβάσει με μεγάλη προσοχή τις Θέσεις του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ και τις έχουμε μεταφράσει στα Ιταλικά, καθώς είναι πολύ σημαντικές για τη σωστή πολιτική και ιδεολογική εκπαίδευση των στελεχών μας. Τις θεωρούμε σημαντική συμβολή στη θεωρητική και πρακτική ανάπτυξη του κομμουνιστικού κινήματος συνολικά, και συμφωνούμε σε μεγάλο βαθμό με την ανάλυσή σας για τον σύγχρονο κόσμο, την καπιταλιστική κρίση και τις σύγχρονες εξελίξεις στο ιμπεριαλιστικό σύστημα. Επίσης συμφωνούμε στις τακτικές και στρατηγικές κατευθύνσεις που προκύπτουν από την ανάλυσή σας. Βρίσκουμε σε αυτές μια ισχυρή σύγκλιση απόψεων, στη σκέψη και τη δράση, στην επίλυση των κοινών μας προβλημάτων, τα οποία είναι πολύ παρόμοια, καθώς καθορίζονται από τους γενικούς νόμους της ανάπτυξης του καπιταλισμού, παρά τις διαφορές που εξακολουθούν να υπάρχουν μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας: Εχουμε τους ίδιους στόχους και τον ίδιο εχθρό. Ακόμα εκτιμούμε την ανυποχώρητη αφοσίωση του ΚΚΕ στον αγώνα ενάντια στον οπορτουνισμό, στον ρεβιζιονισμό και στον ρεφορμισμό μέσα στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα, για την ενίσχυση των συνεπών μαρξιστικών - λενινιστικών, διεθνιστικών και επαναστατικών θέσεων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγχαρητήρια μηνύματα από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα(2023-05-26 00:00:00.0)
ΒΑΓΕΝΑΣ ΕΛΙΣΑΙΟΣ(2013-04-16 00:00:00.0)
Το 19ο Συνέδριο να συμβάλει στην ενίσχυση του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος(2013-04-11 00:00:00.0)
Ο οπορτουνισμός ως πολιτικό ρεύμα στο έδαφος του καπιταλισμού(2010-01-17 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2005-02-04 00:00:00.0)
Προβληματισμός 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ(2004-10-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ