Σάββατο 12 Ιούνη 2021 - Κυριακή 13 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΚΚ Σουαζιλάνδης

Στο μήνυμα του Κομμουνιστικού Κόμματος Σουαζιλάνδης (CPS), ο ΓΓ της ΚΕ Thokozani Kenneth Kunene σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:

«Ο κρίσιμος ρόλος του Κόμματός σας στη διεθνή πάλη για την ήττα του ιμπεριαλισμού είναι χαραγμένος στην υπεραιωνόβια ύπαρξη του Κόμματος. Ολα αυτά τα χρόνια, το Κόμμα σας έχει συσσωρεύσει μια τεράστια και πολύτιμη πείρα στο πεδίο της ιδεολογικοπολιτικής διαπάλης και παρέμβασης στους λαϊκούς αγώνες και καθ' όλη τη διάρκεια έχει καταφέρει να ισχυροποιείται συνεχώς, ενώ προσαρμόζεται στις μεταβαλλόμενες συνθήκες με την πάροδο του χρόνου.

Το CPS στηρίζει την αποφασιστική προσπάθεια του Κόμματός σας για την κινητοποίηση και ισχυροποίηση του εργατικού κινήματος και για την εδραίωση της Κοινωνικής Συμμαχίας της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου. Πράγματι, είναι κρίσιμο τα Κόμματά μας να δουλεύουν συλλογικά στην οργάνωση όλων των αντικαπιταλιστικών και αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων για την εδραίωση ενός σοσιαλιστικού κόσμου. Παρομοίως, είναι ζωτικής σημασίας να διεξάγονται ανυποχώρητοι αγώνες ενάντια σε καθυστερημένους θεσμούς, όπως οι απολυταρχικές μοναρχίες - όπως συμβαίνει στη χώρα μας - και τέτοιοι θεσμοί να ανατρέπονται εκ βάθρων, ώστε οι εργαζόμενες μάζες να είναι αυτές που ορίζουν τη μοίρα τους».

Το απολυταρχικό μοναρχικό καθεστώς της Σουαζιλάνδης «έχει καταστρέψει πραγματικά την οικονομία, συμπεριλαμβανομένων των τομέων της υγείας και της εκπαίδευσης, και πολλοί Σουάζι έχουν οδηγηθεί στην ακραία φτώχεια (...) Το CPS απαιτεί να καταργηθεί άνευ όρων η απαγόρευση των πολιτικών κομμάτων, να απελευθερωθούν άνευ όρων οι πολιτικοί κρατούμενοι, να γυρίσουν άνευ όρων οι πολιτικοί εξόριστοι και να καταχωρηθεί το δικαίωμα ελεύθερης κυκλοφορίας, λόγου και συνεταιρίζεσθαι».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ