Σάββατο 12 Ιούνη 2021 - Κυριακή 13 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΚΚ Χιλής

Στο μήνυμά της, η ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Χιλής σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:

«Θεωρούμε πως έχει μεγάλο ενδιαφέρον το γεγονός ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας διερεύνησε και μελέτησε σοβαρά τις αιτίες της ανατροπής του σοβιετικού καθεστώτος, του θριάμβου της αντεπανάστασης στη Σοβιετική Ενωση και στις Λαϊκές Δημοκρατίες. Από αυτό, χωρίς αμφιβολία, πρέπει να εξαχθούν σημαντικά συμπεράσματα για τους σημερινούς και τους μελλοντικούς αγώνες.

Ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες της Ιστορίας του, το ΚΚΕ γνώριζε πάντα πώς να στέκεται δίπλα στις εργατικές μάζες της Ελλάδας, χωρίς να υποχωρεί απέναντι στους ταξικούς του εχθρούς που επί του παρόντος, υπό τις συνθήκες του νεοφιλελευθερισμού, προσπαθούν να εξαναγκάσουν τους εργαζόμενους να πληρώνουν για την κρίση που δημιουργούν οι ιδιοκτήτες του μεγάλου διεθνούς κεφαλαίου.

Θεωρούμε πολύ σημαντικό πως το κεντρικό θέμα του Συνεδρίου είναι "να γίνεται ακόμα πιο διακριτός στις πλατιές εργατικές - λαϊκές δυνάμεις ο ρόλος του ΚΚΕ ως ισχυρής οργανωμένης ιδεολογικοπολιτικής εργατικής - λαϊκής πρωτοπορίας, ως ο φορέας νέων ιδεών της επαναστατικής κοινωνικής προοπτικής, απάντησης στα μεγάλα ζωτικά προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί και απαιτούν επιτακτικά τη λύση τους τον 21ο αιώνα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ