Τετάρτη 28 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση Πάιατ με το βλέμμα στην Κίνα

Με τον Κ. Φραγκογιάννη, υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τη λεγόμενη Οικονομική Διπλωματία, συναντήθηκε χτες ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζ. Πάιατ.

Οπως έκανε κατόπιν γνωστό ο Αμερικανός, είχαν μια «σπουδαία συζήτηση» σχετικά με τη «στήριξη των ΗΠΑ για τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας στις πρωτοβουλίες οικονομικής διπλωματίας στα Βαλκάνια και παραπέρα, για την προώθηση της σταθερότητας και ευημερίας, όπως μέσω της Πρωτοβουλίας των 3 Θαλασσών (σ.σ. σχέδιο των Αμερικανών για να αντιπαραταχθούν στη διείσδυση των Κινέζων μέσω του δικού τους "One Belt - One Road"), οικονομικών πρωτοβουλιών με τη Λιβύη και την Τουρκία (σ.σ. π.χ. η "θετική ατζέντα" που όπως επαίρεται η κυβέρνηση πρότεινε στην Αγκυρα, για να ξεκλειδώσουν διμερείς μπίζνες σε Ενέργεια, χερσαίες μεταφορές κ.α.) και εταιρικών σχέσεων στην πράσινη Ενέργεια με την DFC» - τη Διεθνή Επιχείρηση Οικονομικής Ανάπτυξης που έστησε η Ουάσιγκτον με στόχο τη διασφάλιση χρηματοδότησης σχεδίων για μπίζνες πάνω σε νέα πεδία κερδοφορίας για το κεφάλαιο, όπως οι ΑΠΕ.

  • Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης σπεύδει σήμερα να βραβεύσει τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι - ο οποίος έχει οριστεί ειδικός απεσταλμένος του Αμερικανού Προέδρου για ζητήματα που αφορούν τις «πράσινες» μπίζνες - με το πρόσφατα καθιερωθέν «Διεθνές Βραβείο Φιλελληνισμού Lord Byron», του οποίου η απονομή θα γίνει στην Ακαδημία Αθηνών.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τίμησε τον Κέρι(29/4/2021)
Ενίσχυση συνεργασίας στην «πράσινη» καπιταλιστική ανάπτυξη(27/4/2021)
Επιταχύνουν μπίζνες στο πλαίσιο του «Στρατηγικού Διαλόγου»(31/7/2020)
Βαθαίνουν οι κόντρες με όχημα την «υπεράσπιση του περιβάλλοντος»(13/12/2017)
Οχημα για νέες μπίζνες του κεφαλαίου(5/6/2009)
Η «εθνική ζημιά» των διαδηλώσεων(3/10/2001)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org