Τετάρτη 28 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ
Να πάψουν οι απειλές της διοίκησης του νοσοκομείου προς τους εργαζόμενους

Την επιχείρηση τρομοκράτησης που εξαπέλυσε η διοίκηση του Νοσοκομείου Νάουσας σε βάρος των μελών του Σωματείου Εργαζομένων, καταγγέλλουν το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και τα σωματεία - μέλη του, όπως και ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας».

Η προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού σχετίζεται με τη δικαίωση των 145 εργαζομένων και συνταξιούχων του Νοσοκομείου Νάουσας, οι οποίοι διεκδίκησαν να πληρωθούν χρηματική αποζημίωση για υπερωριακή απασχόληση.

Η διοίκηση του νοσοκομείου δεν κατέβαλε τα ποσά που επιδικάστηκαν στους εργαζόμενους. Ετσι οι δικηγόροι των εργαζομένων προχώρησαν σε δέσμευση λογαριασμών του νοσοκομείου, εκτός από τους μισθοδοτικούς. Η διοίκηση του νοσοκομείου κατέθεσε αίτημα προσωρινής αναστολής εκτέλεσης της απόφασης για την πληρωμή των δεδουλευμένων, η οποία απορρίφθηκε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας (Βέροιας και Νάουσας) απαίτησε από τους εργαζόμενους να παραιτηθούν από τις απαιτήσεις τους και με απειλές εξώθησε ακόμη και σε παραιτήσεις μελών του ΔΣ του Σωματείου. Παράλληλα άρχισε να επιτίθεται στον πρόεδρο του Σωματείου διαδίδοντας ότι θα είναι υπεύθυνος εάν δεν μπορεί να γίνει η μισθοδοσία του προσωπικού.

Η διοίκηση του νοσοκομείου, προφανώς κατ' εντολή του υπουργείου, αντί να πληρώσει τους εργαζόμενους επέλεξε τις απειλές και την τρομοκρατία σε βάρος τους.

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας διαμηνύει πως όποια προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων και καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης, που συνδέεται με την επίθεση της κυβέρνησης και της εργοδοσίας απέναντι σε Υγεία και εργασιακά δικαιώματα, θα βρει απέναντί της ενωμένο και αποφασισμένο το λαό της Νάουσας.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org