Παρασκευή 5 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Συνήγορος υπεράσπισης της κοινής στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση

Ξανά στο πεδίο της βολικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας επικεντρώθηκε η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, στο γνωστό μοτίβο της δήθεν κυβερνητικής ανικανότητας που, σε αντίθεση, όπως υποστήριξε, με τα όσα συμβαίνουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έχει καταφύγει σε ένα αποτυχημένο lockdown.

Προέτρεψε μάλιστα την κυβέρνηση να αναρωτηθεί τι λάθος έχει κάνει και να προσπαθήσει «να αλλάξει το μοντέλο αντιμετώπισης της πανδημίας» αφού «η συνολική διαχείριση είναι μία μεγάλη αποτυχία». Μάλιστα, για να ενισχύσει το αφήγημα των ...λάθος διαχειριστικών κυβερνητικών επιλογών, πρόσθεσε ότι «δεν μου αρέσει να ανεβαίνω σε αυτό το βήμα και να κατηγορώ μονάχα (...) αν και αυτή είναι, αν θέλετε, η έννοια του δημοκρατικού διαλόγου και όταν είσαι στην αντιπολίτευση πρέπει να καταγγέλλεις τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης, μήπως και διορθωθεί».

Εν ολίγοις, δηλαδή, κατά τον Αλ. Τσίπρα από ...διαχειριστικό λάθος, η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, από λάθος εκτίμηση δεν ενισχύει το ΕΣΥ, κρύβοντας ότι η ασυδοσία της εργοδοσίας που έχει κάνει τις επιχειρήσεις εστίες υπερμετάδοσης ή η απαξίωση του ΕΣΥ δεν είναι ...λάθη ούτε ...παραλείψεις αλλά συνειδητή πολιτική επιλογή, συμβατή με τις ανάγκες του κεφαλαίου για περισσότερα κέρδη και διάνοιξη πεδίων κερδοφορίας π.χ. στον τομέα της Υγείας. Κι όλα αυτά λίγες μέρες μετά από την παρουσίαση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για το «νέο ΕΣΥ» που κινείται στο πλαίσιο της έντασης της εμπορευματοποίησης της Υγείας.

Ο Αλ. Τσίπρας θυμήθηκε και τους κλινικάρχες, αν και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία πρόταση για άμεση και πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, βασικό αίτημα των υγειονομικών από την αρχή εκδήλωσης της πανδημίας. «Οι ιδιωτικές κλινικές ανέγγιχτες. Covid free. Ανέγγιχτες, μην τυχόν και λερωθούν», υποστήριξε με θράσος.

Γι' αυτό καθαυτό το νομοσχέδιο ο Αλ. Τσίπρας προσπέρασε την ουσία, που αφορά σε αναγκαίες προσαρμογές για τη διευκόλυνση του κεφαλαίου να διεισδύει σε κρατικές λειτουργίες, εξασφαλίζοντας έργα και κέρδη χωρίς προσκόμματα, προσαρμογές που είχαν ήδη δρομολογηθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Εστίασε στη σκανδαλολογία επικαλούμενος περιπτώσεις απευθείας αναθέσεων με οσμή σκανδάλου, όπως υποστήριξε, και ασκώντας κριτική απ' τη σκοπιά των επιχειρηματικών ομίλων ανέφερε ότι το νομοσχέδιο «ενισχύει ένα καθεστώς το οποίο είδαμε όλους τους προηγούμενους μήνες της πανδημίας, με μία απίστευτη φάμπρικα αναθέσεων σε όλο το Δημόσιο (...) Εδώ διαμορφώνεται ένα πλαίσιο που για να μπορέσει κάποιος επιχειρηματίας να επιβιώσει, θα πρέπει να διαθέτει φιλικές σχέσεις με τον κυβερνητικό μηχανισμό. Και οι χαμένες, αν θέλετε, αυτής της υπόθεσης είναι πάνω απ' όλα η έννοια της διαφάνειας και της αξιοκρατίας (...) Αυτός που αναλαμβάνει ένα δημόσιο έργο θα προσλαμβάνει κάποιον για να ελέγχει την εκτέλεση της σύμβασης του έργου αυτού».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες εκκλήσεις για υπουργό Υγείας «κοινής αποδοχής»(2021-11-19 00:00:00.0)
Επικύρωσε το «ναι» στη μετατροπή του Ελληνικού σε «κόλαση» για τις ανάγκες του λαού(2021-03-24 00:00:00.0)
Κριτική στην κυβέρνηση για ανεπάρκεια στη διαχείριση για το κεφάλαιο(2020-12-16 00:00:00.0)
Τι κρύβει ο καυγάς για το «λάθος»;(2013-02-16 00:00:00.0)
Διαχείριση στο τετράγωνο από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ(2011-10-11 00:00:00.0)
Ολοι εναντίον όλων...(2009-06-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ