Παρασκευή 5 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Επικίνδυνη η κατάσταση στην Ανατολική Αττική

Για την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται με τα κρούσματα στην Ανατολική Αττική και με την εξαγγελία των νέων μέτρων από την κυβέρνηση, η Τομεακή Οργάνωση Μεσογείων και Λαυρεωτικής του ΚΚΕ, σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της:

«Τις τελευταίες μέρες, η κατάσταση που διαμορφώνεται στην πλειοψηφία των δήμων της Ανατολικής Αττικής είναι τουλάχιστον επικίνδυνη. Σε μια σειρά από μεγάλα εργοστάσια, βιομηχανικές ζώνες, μεγάλα εμπορικά, super markets, σε αρκετές γειτονιές η εξάπλωση του ιού είναι εκρηκτική, ενώ τα ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων και του λαού είναι ανύπαρκτα (...)

Σε όλη την περιοχή είναι ολοφάνερη η απουσία των κρατικών ελεγκτικών υπηρεσιών για την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, ενώ είναι γνωστό ότι σε χώρους δουλειάς, κάτω από την τρομοκρατία της εργοδοσίας υπάρχει απόκρυψη κρουσμάτων, καταπατούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, εργαζόμενοι με συμπτώματα πηγαίνουν στη δουλειά είτε γιατί απειλούνται με απόλυση από την εργοδοσία είτε για να μη χαθεί το μεροκάματο».

«Παράλληλα, η κατάσταση στις λεωφορειακές γραμμές, που εξυπηρετούν τις περιοχές της Ανατολικής Αττικής, είναι παράγοντας διασποράς του ιού», σημειώνει η Οργάνωση και τονίζει πως «είναι φανερό ότι το μέτρο της κυβέρνησης που πήρε πριν από λίγους μήνες, να παραχωρήσει τις γραμμές στην ΚΤΕΛ ΑΕ δεν άλλαξε στο παραμικρό την κατάσταση για την αποσυμφόρηση των γραμμών, επιβεβαιώνοντας ότι η συγκεκριμένη επιλογή της κυβέρνησης ήταν για να δοθεί ζεστό χρήμα στους ιδιώτες και όχι για την προστασία της υγείας του λαού.

Τα μέτρα που ανακοινώνονται από την κυβέρνηση, για τον περιορισμό των μετακινήσεων είτε με χιλιομετρικό όριο είτε εντός μόνο δήμου στερούνται λογικής. Δυσκολεύουν τη ζωή των κατοίκων της περιοχής ακόμα και για τις καθημερινές αγορές ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και καμία συνεισφορά στην αντιμετώπιση της πανδημίας δεν μπορούν να έχουν. Για παράδειγμα, οι κάτοικοι που μένουν στο οικισμό Καρελλά του Κορωπίου μέχρι τώρα εξυπηρετούνταν από τα μαγαζιά του γειτονικού δήμου Παιανίας που είναι μακριά πάνω από δύο χιλιόμετρα. Τώρα θα αναγκάζονται να πηγαίνουν στο Κορωπί διανύοντας αποστάσεις μεγαλύτερες από αυτές που μέχρι τώρα πραγματοποιούνταν».

Η ΤΟ του ΚΚΕ διεκδικεί μεταξύ άλλων:

  • Να γίνουν μαζικά δωρεάν τεστ στον πληθυσμό, να διασφαλιστούν οι επιστημονικές οδηγίες, τα σχέδια επαγγελματικού κινδύνου και όλα τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.
  • Ειδική φροντίδα για τις πιο ευάλωτες ομάδες της περιοχής, οικονομικούς μετανάστες, πρόσφυγες και Ρομά, με διαγνωστικά συνεργεία στις περιοχές όπου κατοικούν και στους χώρους όπου συχνάζουν.
  • Σταθερό κέντρο ελέγχου στις εισόδους των βιομηχανικών Πάρκων και ζωνών.
  • Υποχρεωτική ένταξη των βιομηχανιών στο πρόγραμμα για έλεγχο δύο φορές τον μήνα όλων των εργαζομένων.
  • Κάλυψη στο 100% του μισθού και των ενσήμων από το κράτος και την εργοδοσία στους ασθενείς και σε όσους βγαίνουν σε καραντίνα.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας χωρίς αντίτιμο.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο σύστημα Υγείας.
  • Τώρα να ξεκινήσουν, με ευθύνη των αρμόδιων υπουργείων, οι απαραίτητες διαδικασίες για την κατασκευή και λειτουργία Γενικού δημόσιου Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ