Σάββατο 19 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Σταθερά στο δρόμο της νοθείας

Σε αντιδημοκρατικές ενέργειες προχωρούν οι συνδικαλιστές των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στο Σωματείο Ταχυδρόμων Αθήνας. Ενώ βρέθηκαν στη μειοψηφία αρνούνται να παραδώσουν το προεδρείο στις ταξικές δυνάμεις. Εκφράζονται δε ανησυχίες ότι ετοιμάζονται «λαθροχειρίες» στις επερχόμενες εκλογές του Σωματείου.

Συγκεκριμένα, μέχρι πρόσφατα το προεδρείο είχαν οι ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ με επτά έδρες (5 και 2 αντίστοιχα). Στην αντιπολίτευση βρισκόταν η «Αγωνιστική Ενότητα» (έξι έδρες). Στις αρχές του μήνα σε συνεδρίαση του ΔΣ και επειδή το Φλεβάρη στο Σωματείο θα γίνουν εκλογές, οι έξι της μειοψηφίας ζήτησαν να συγκροτηθεί πενταμελής διαπαραταξιακή επιτροπή, που να εκκαθαρίσει το μητρώο μελών, να εγγράψει τα νέα μέλη, να ξεκαθαριστεί, τέλος πάντων, ποιοι πραγματικά έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές.

Οπως καταγγέλλεται από την «Αγωνιστική Ενότητα», οι ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ αρνήθηκαν το σχηματισμό της επιτροπής, άρα και την αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων, γεγονός που επιβεβαιώνει και το παρελθόν τους. Πριν δυο χρόνια, στις προηγούμενες εκλογές, σημειώθηκαν διπλοψηφίες, ενώ εργαζόμενοι δεν ψήφισαν, επειδή δεν είχαν καταχωρηθεί στους εκλογικούς καταλόγους. Εκφράζονται φόβοι ότι ανάλογα φαινόμενα δρομολογούνται και για τις επερχόμενες εκλογές.

Ακολούθως, σύμβουλος που είχε εκλεγεί στο προεδρείο με την ΠΑΣΚΕ απέσυρε την εμπιστοσύνη του και συντάχτηκε με την «Αγωνιστική Συνεργασία». Ετσι, η πλειοψηφία έγινε μειοψηφία και το αντίστροφο. Σε επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ που η νέα πλειοψηφία ζήτησε από τις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ να παραδώσουν και τυπικά το προεδρείο (έγγραφα, περιουσιακά στοιχεία κλπ.), αυτοί αρνήθηκαν και αποχώρησαν από τη συνεδρίαση, επιμένοντας να αποτελούν προεδρείο μειοψηφίας. Καθόρισαν μάλιστα και ημερομηνία εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης.

Οπως τονίζουν στελέχη της «Αγωνιστικής Ενότητας» και αυτές οι κινήσεις αποκαλύπτουν το πρόσωπο των εν λόγω δυνάμεων, οι οποίες εκτός από το να προωθούν την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική, καταφεύγουν και σε αντιδημοκρατικές ενέργειες, όποτε χρειάζονται να προστατέψουν τις θεσούλες τους. Τέτοιες συνδικαλιστικές παρατάξεις - σημειώνουν - οι εργαζόμενοι οφείλουν να τις ξεπερνούν, καθώς δεν έχουν να περιμένουν τίποτε καλό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ