Σάββατο 19 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΑΚ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΟΧΙ «παιχνίδια» με το ωράριο εργασίας

Την τακτική της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΟΤΟΕ για τις υποχωρήσεις της απέναντι στις απαιτήσεις των τραπεζιτών για το ωράριο εργασίας, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η ΕΣΑΚ Τράπεζας Ελλάδας, θέτοντας και την πρότασή της για το εισοδηματικό τμήμα της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, η οποία θα αποτελέσει θέμα του επόμενου Γενικού Συμβουλίου της ΟΤΟΕ την ερχόμενη βδομάδα.

«Επιδιώκουν να "εθιστεί" ο τραπεζοϋπάλληλος στην ανατροπή του νόμιμου ωραρίου του, που κατακτήσαμε και περιφρουρήσαμε με αγώνες πάνω από δυο δεκαετίες», τονίζει η παράταξη, στην ανακοίνωσή της, με αφορμή την τελευταία παράταση του ωραρίου λειτουργίας και εργασίας λόγω του ευρώ, αλλά και προηγούμενες ρυθμίσεις με διάφορες ευκαιρίες (πιλοτικό «35ωρο», μιλένιουμ).

Προσθέτει ότι η μόνη απαραίτητη αλλαγή στο ωράριο είναι η εφαρμογή του 35ωρου (Δευτέρα έως Παρασκευή 8 π.μ. - 3 μ.μ.) και η ακόμα μεγαλύτερη μείωσή του στις 30 ώρες σε ορισμένους ανθυγιεινούς χώρους εργασίας, όπως το Εθνικό Νομισματοκοπείο και τα υπόγεια της Τράπεζας Ελλάδας, «όπου οι εργαζόμενοι καθημερινά δίνουν κομμάτι της ζωής τους».

Για την κλαδική σύμβαση, η παράταξη προτείνει 300 χιλ. δραχμές για το πρώτο κλιμάκιο του Ενιαίου Μισθολογίου και, ταυτόχρονα, διασφάλιση σταθερής και μόνιμης εργασίας για όλους. Με έμφαση θέτει την ανάγκη αγώνα από τα κάτω, ενώ καλεί και στα συλλαλητήρια, που θα γίνουν σε όλη τη χώρα στις 31 Γενάρη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ