Σάββατο 19 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μέτωπο αγώνα των εργαζομένων στους δήμους

Απάντηση στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση στις εργασιακές σχέσεις, με την προώθηση, ανάμεσα σε άλλα, της μερικής απασχόλησης, των ελαστικών ωραρίων, της «μαύρης εργασίας» και της πολιτικής ομηρίας των εκτάκτων, δίνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Επιτροπών Αγώνα των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) με στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη, 23 του Γενάρη.

Η Επιτροπή καλεί μόνιμους και έκτακτους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και τα σωματεία τους να οργανώσουν αποφασιστικά τη συμμετοχή τους στη στάση εργασίας που θα γίνει από τις 11 πμ έως τις 2 μμ και τη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εσωτερικών, στις 12 μμ. Παράλληλα, καλεί σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο για την κοινωνική ασφάλιση που διοργανώνει στις 31 του Γενάρη, το Πανεργατικό Μέτωπο, καθώς «η τελική επίθεση της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό σχεδιάζεται».

Ανάμεσα στα άλλα η Συντονιστική Επιτροπή απαιτεί: Τακτοποίηση των «εκτάκτων» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με βάση τους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας των δήμων. Σταθερή δουλιά με ίση αμοιβή για την ίδια εργασία και όχι «απασχολησιμότητα». Καμία αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις (από δημοσίου σε ιδιωτικού) και καμία απόλυση προσωπικού, όπως προτρέπει με τις απαράδεκτες αποφάσεις του το ΑΣΕΠ. Αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και αποτροπή των ατομικών. Δημόσια καθολική δωρεάν Ασφάλιση, Υγεία και Πρόνοια για τον εργαζόμενο λαό.

Με κεντρικό σύνθημα «θέλουμε και μπορούμε» η Συντονιστική Επιτροπή υπογραμμίζει την πεποίθησή της «να ανοίξουμε δρόμους για τη δημιουργία του δικού μας μετώπου αντίστασης, υπεράσπισης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας για τη ζωή μας».

Τη Συντονιστική Επιτροπή και τις Επιτροπές Αγώνα απαρτίζουν και θα μετάσχουν στη συγκέντρωση τα σωματεία των δήμων: Περιστερίου, Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρας, Ζεφυρίου, Παπάγου, Βύρωνα, Καλλιθέας, Ταύρου, Ελληνικού, Ν. Ιωνίας, Μεταμόρφωσης, Κηφισίας, Ελευσίνας, Ανω Λιοσίων, Καματερού, Φυλής, Θρακομακεδόνων, Πετρούπολης και του Θριάσιου Πεδίου. Ωστόσο, αναμένεται και άλλα σωματεία να λάβουν ανάλογες αποφάσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ