Σάββατο 19 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
«Να σταματήσουμε αυτό το μακάβριο έργο»

Απεργιακές κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα

Με αγωνιστικές κινητοποιήσεων, από τη Δευτέρα, τιμούν τους σκοτωμένους τους οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, οι οποίοι από προχτές το μεσημέρι θρηνούν τον έκτο νεκρό σε διάστημα τριών μηνών. Θρηνούν τον μεταλλεργάτη Δημήτρη Χρήστου, τον οποίο η έλλειψη των στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας τον «έσπρωξε» σε βουτιά θανάτου από ακατάλληλη σκαλωσιά ύψους 4 μέτρων για να προστεθεί στους 5 καμένους του «γκαζωμένου» γκαζάδικου «ΣΕΪΛΟΡ».

Οπως αποφάσισε χτες το απόγευμα με έκτακτη συνεδρίαση η διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά και αποδέχτηκαν οι διοικήσεις των υπόλοιπων σωματείων στη σύσκεψη που ακολούθησε, από μεθαύριο Δευτέρα, οι εγκληματίες, κυβέρνηση - εργοδοσία θα αρχίσουν να δέχονται τα αγωνιστικά τους πυρά. Συγκεκριμένα τη Δευτέρα από τις 10 μέχρι τις 12 το μεσημέρι θα γίνει στάση εργασίας και ταυτόχρονα συγκεντρώσεις σε όλη τη Ζώνη, στα ναυπηγεία Ελευσίνας, αλλά και στα καταστήματα του ΟΑΕΔ στον Πειραιά, προκειμένου να γίνει ευρεία ενημέρωση όλου του κλάδου για τους νέους αγώνες και το διεκδικητικό πλαίσιο. Την ίδια μέρα το μεσημέρι οι συνδικαλιστές των διοικήσεων των σωματείων θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Την Τετάρτη θα γίνει 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Θα ακολουθήσει πορεία της οποίας πρώτος σταθμός θα είναι η Νομαρχία Πειραιά και δεύτερος το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Το διεκδικητικό πλαίσιο των εργατοτεχνιτών, όπως καθορίστηκε από τη σύσκεψη, περιλαμβάνει αιτήματα για την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, την υπεράσπιση του δικαιώματος στη ζωή και στη δουλιά, την καθιέρωση επιδότησης σε όλους τους ανέργους στο 80% του μισθού και να σταματήσει η υπονόμευση της Ζώνης και η παρατεταμένη ανεργία, που έχει ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση κάθε μέτρου Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλιάς.

«Τα όσα διαπράττονται στη Ζώνη δεν προέρχονται από την ανικανότητα της κυβέρνησης. Είναι σκόπιμα συνειδητά, αποτελούν ένα μακάβριο έργο που πρέπει να το σταματήσουμε», επισήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Ιορδάνης Πουντίδης και συνέχισε: «Οι αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις δεν πρέπει να αποτελούν μια απλή αντίδραση, επειδή μας πνίγει το δίκιο. Πρέπει να έχουν προοπτική, να αναγκάσουμε την κυβέρνηση σε λύσεις προς όφελος των εργαζομένων. Να αποκρούσουμε αυτή την πολιτική της ερήμωσης και της απαξίωσης της Ζώνης και ολόκληρου του Πειραιά, που επιτρέπει στους εργοδότες να αλωνίζουν. Οι μεταλλεργάτες είναι όλοι σακατεμένοι, η δουλιά είναι βαριά και ανθυγιεινή και δεν μπορεί να δουλεύουν πάνω από τα 55 χρόνια. Δε θα κάνουμε πίσω αν δε δοθούν λύσεις».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ