Τρίτη 23 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ - ΑΡΕΤΣΟΥ
Κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Μαρίνας

Ενάντια στην παράδοση του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς στα επιχειρηματικά συμφέροντα, απαιτώντας ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών σε υγεία και ελεύθερους χώρους, διαδήλωσαν την Κυριακή φορείς και κάτοικοι που συγκεντρώθηκαν στην είσοδο της Μαρίνας στην Αρετσού. Χτες το απόγευμα θα συνέχιζαν τις δράσεις τους με παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς, όπου ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί η «Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του γενικού σχεδιασμού της μαρίνας Καλαμαριάς (Αρετσού)».

Με την κινητοποίηση ενημέρωσης του Καλαμαριωτικού λαού, ανέδειξαν τις αρνητικές επιπτώσεις που θα φέρει στην παραλιακή ζώνη η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ μέσω διεθνή διαγωνισμού να προχωρήσει στην παραχώρηση της Μαρίνας σε ιδιώτες επενδυτές. Κόντρα σε αυτή την προοπτική απαίτησαν την ανάγκη το παραλιακό μέτωπο, ο χερσαίος χώρος της Μαρίνας να αναβαθμιστεί και να υλοποιηθεί ένα σχέδιο πράσινης ανάπλασης με χώρους αναψυχής, δωρεάν για όλο τον λαό χωρίς δυσκολίες στην προσβασιμότητα. Επίσης πρόβαλαν την ανάγκη για άμεση επαναλειτουργία του πρώην Νοσοκομείου «Παναγία».

Θυμίζουμε ότι οι κοινές δράσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της μαρίνας Καλαμαριάς και για την άμεση λειτουργία του πρώην Γενικού Νοσοκομείου «Παναγία» αποφασίστηκαν σε σύσκεψη φορέων που έγινε την Κυριακή 7/2, με πρωτοβουλία και κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών Καλαμαριάς. Στην πρωτοβουλία συντονισμού της δράσης συμμετέχουν 16 φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ