Τρίτη 23 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται η υγεία του κρατούμενου απεργού πείνας

Ο κρατούμενος απεργός πείνας Δ. Κουφοντίνας, που διανύει την 47η μέρα απεργίας πείνας (μόνο με νερό), αρνήθηκε χτες να του τοποθετηθεί νέος ορός ενυδάτωσης, μόλις τελείωσε ο προηγούμενος. Οι γιατροί ζήτησαν από την συνήγορό του να πάει σήμερα στη Λαμία για να υπογράψει παρουσία της χαρτί ο απεργός πείνας.

Ο καταδικασμένος 16 φορές ισόβια για τη δράση της «17 Νοέμβρη» έχει τις αισθήσεις του και μπορεί να καταστήσει μόνος του σαφή τη βούλησή του στους γιατρούς. Υπενθυμίζεται ότι σε σχετική ανακοίνωση η ΟΕΝΓΕ (15 Φλεβάρη) ανέφερε ότι σύμφωνα και με την ισχύουσα νομοθεσία περί ιατρικής δεοντολογίας, δεν νοείται ιατρική πράξη χωρίς την εκούσια συναίνεση του έχοντος ικανότητα καταλογισμού ασθενούς και παρά τη θέλησή του και ότι η αναγκαστική σίτιση θεωρείται βασανιστήριο.

Η απεργία του γίνεται γιατί η μεταγωγή του από την αγροτική φυλακή της Κασσαβέτειας Βόλου δεν έγινε προς το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, όπως υπαγορεύει η ίδια η διάταξη του άρθρου 3 του Ν.4760/2020, σύμφωνα με την οποία ο κρατούμενος «επαναμετάγεται στο κατάστημα κράτησης από το οποίο αρχικά μετήχθη», αλλά προς την Κλειστή Φυλακή της Λαμίας.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org