Τρίτη 23 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΚΕΔΕ
Να συζητηθεί ο εκλογικός νόμος στα Δημοτικά Συμβούλια

Ο εκλογικός νόμος που προωθεί η κυβέρνηση για την Τοπική Διοίκηση και φέρνει νέους απαράδεκτους περιορισμούς και αποκλεισμούς, ως συνέχεια των αντιδραστικών αλλαγών που έχουν προωθηθεί στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση, συζητήθηκε στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, την περασμένη Παρασκευή. Φαίνεται πως η κυβέρνηση βιάζεται να προχωρήσει τα σχέδιά της με fast track διαδικασίες κι ενώ έχουν εκφραστεί σοβαρές διαφωνίες, αλλά και εσωτερικές αντιπαραθέσεις στις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων ανά την Ελλάδα.

Στην τοποθέτησή του εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο Κώστας Πελετίδης, δήμαρχος της Πάτρας, τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει συμπαγείς δυνάμεις και σε τοπικό επίπεδο, που θα υπηρετούν αυτούς που είναι κυρίαρχοι στην οικονομία, ενώ θέλει να εντείνει τη λειτουργία των δήμων ως ελεγκτικών μηχανισμών. Ακόμα, σημείωσε την υποκρισία πολλών δημοτικών αρχών να δηλώνουν ανεξάρτητες, ενώ στην πράξη εφαρμόζουν την κυρίαρχη πολιτική, ενώ υπογράμμισε πως σε αντίθεση με την αγωνία της κυβέρνησης να προχωρήσει γρήγορα τα σχέδιά της, το θέμα πρέπει να συζητηθεί στα Δημοτικά Συμβούλια. Τέλος, ο Κ. Πελετίδης υπογράμμισε πως η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει άλλη αντίληψη, υποστηρίζει την απλή ανόθευτη αναλογική, την ισοτιμία της ψήφου, να μην υπάρχει δεύτερος γύρος, να μη μειωθεί ο αριθμός των συμβούλων, ο δήμαρχος να εκλέγεται από τον πρώτο συνδυασμό που αναδεικνύεται στις εκλογές.

Επιπλέον, ο Κ. Πελετίδης αναφέρθηκε στις επιπτώσεις από την κακοκαιρία αλλά και την αργή διαδικασία των μαζικών εμβολιασμών, επισημαίνοντας τις ευθύνες τόσο της κυβέρνησης όσο των δημοτικών αρχών.

Υπογράμμισε ότι έχει μεγάλη σημασία να επισημαίνουμε τις αιτίες που προκαλούν προβλήματα στον λαό, σε κάθε φυσικό φαινόμενο, πλημμύρες, πυρκαγιές, χιόνια, και δεν είναι άλλες από την προτεραιότητα των κυβερνώντων να μην καλύπτουν τις ανάγκες του λαού αλλά τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων. Εφερε ως παράδειγμα την απελευθέρωση της Ενέργειας, στο πλαίσιο της οποίας βουνά και νησιά γρήγορα και αποτελεσματικά γεμίζουν με ανεμογεννήτριες, ενώ την ίδια ώρα, το ρεύμα στις λαϊκές οικογένειες κόβεται για μέρες στη διάρκεια μιας κακοκαιρίας και οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν είναι σε θέση να το αντιμετωπίσουν εγκαίρως.

Οσον αφορά τους εμβολιασμούς, επισήμανε ότι αιτία των καθυστερήσεων είναι ο ανταγωνισμός των πολυεθνικών, ενώ τα νοσοκομεία και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στενάζουν κάτω από τις σοβαρές ελλείψεις που έχει προκαλέσει η ασκούμενη πολιτική.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Αν όλα πάνε καλά», μετά το καλοκαίρι η ανοσία(2/3/2021)
Υποδοχή των παιδιών στο Δημοτικό Βρεφοκομείο(12/1/2021)
Προσφεύγει στο ΣτΕ κατά της μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας(22/2/2019)
«Νέο» σχέδιο που έχει βάση το προηγούμενο του 2011(17/6/2015)
Απάντηση σχετικά με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ(20/3/2015)
Καταγγέλλουν ελλιπή εμβολιασμό των παιδιών(20/6/2014)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org