Τρίτη 23 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Διαδικτυακή εκδήλωση σήμερα για την απαράδεκτη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων επέκτασης της χωματερής

Διαδικτυακή εκδήλωση - συζήτηση οργανώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής σήμερα Τρίτη, στις 7 μ.μ., με θέμα την απαράδεκτη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εγκληματική επέκταση της χωματερής στη Φυλή, που έρχεται να ψηφιστεί στην τηλεσυνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αύριο Τετάρτη 24 Φλεβάρη.

Θα γίνουν παρεμβάσεις από εκλεγμένους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σε δήμους της Αττικής και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το «902.gr».

Σημειώνεται πως μπορείτε να υποβάλετε ερωτήσεις στο e-mail της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (lspa@patt.gov.gr) μέχρι την έναρξη της εκδήλωσης.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής, από την περασμένη Παρασκευή με ανακοίνωσή της, έχει ζητήσει «να αποσυρθεί από την ημερήσια διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου και να συζητηθεί σε μονοθεματική (ακόμα και έκτακτη) συνεδρίαση ο νέος ΧΥΤΑ Φυλής, το σύνολο των εγκαταστάσεων στην ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής αλλά και γενικότερα η διαχείριση απορριμμάτων, ώστε να μπορέσουν να εκφράσουν την άποψή τους φορείς και σωματεία όχι μόνο της περιοχής αλλά ολόκληρης της Αττικής».

Θυμίζει πως έχει ζητήσει 12 φορές να γίνει συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, μόνο στη διάρκεια της διοίκησης Πατούλη, και επισημαίνει ανάμεσα σε άλλα: «Σε όλα τα αιτήματά μας η απάντηση ήταν ότι θα συζητιόταν σε επόμενο μονοθεματικό Συμβούλιο. Ολο αυτό το χρονικό διάστημα κι άλλες παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου έχουν ζητήσει να συζητηθεί το θέμα. Ο περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι σε λιγότερο του ενός μηνός θα έφερνε το θέμα σε μονοθεματική συνεδρίαση (...) Το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι ίσως η πιο σημαντική αρμοδιότητα από αυτές που ασκεί η Περιφέρεια Αττικής. Η διοίκηση, εν μέσω πανδημίας και ολικού lockdown, προσπαθεί να περάσει σαν τον κλέφτη ένα τόσο σοβαρό θέμα σαν μια απλή Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Γι' αυτόν το λόγο ζητάμε να αποσυρθεί σαν θέμα της ημερήσιας διάταξης και να οριστεί μονοθεματική συνεδρίαση, ακόμη και έκτακτη του Περιφερειακού Συμβουλίου, ώστε να μπορέσουν να εκφράσουν την άποψή τους φορείς και σωματεία όχι μόνο της περιοχής αλλά ολόκληρης της Αττικής».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εγκλημα με απρόβλεπτες διαστάσεις για τον λαό της Αττικής(25/2/2021)
Σήμερα η διαδικτυακή συνέντευξη για τη διαχείριση των απορριμμάτων(12/5/2020)
Μαζική κινητοποίηση ενάντια στις νέες χωματερές σε Φυλή και Γραμματικό(5/3/2020)
Κινητοποίηση ενάντια στη δυσοσμία και την καύση απορριμμάτων(26/11/2019)
Να καταργηθούν όλα τα διόδια(29/3/2012)
Ημερίδα για τη διαχείριση των απορριμμάτων(31/5/2011)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org