Τρίτη 16 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάσταση του συστήματος Υγείας

Κάλεσμα πάλης στο λαό για την προστασία της υγείας και της ζωής του

Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση του δημόσιου συστήματος Υγείας στη Δυτική Ελλάδα, υπογραμμίζει η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της για την εκρηκτική εξάπλωση της πανδημίας, ενώ καλεί το λαό να παλέψει και να διεκδικήσει την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων.

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνει στην ανακοίνωσή της:

«Πέρασε ένας χρόνος σχεδόν από την έναρξη της πανδημίας και ο ιός "καλπάζει" στην περιοχή μας, με το νομό Αχαΐας να βρίσκεται στη δεύτερη θέση πανελλαδικά σε αριθμό κρουσμάτων. Την ίδια στιγμή και η Ζάκυνθος είναι στο "κόκκινο", ενώ οι όμοροι νομοί Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και η Κεφαλονιά καταγράφουν σημαντική αύξηση». Σε σχέση δε με τις ευθύνες της κυβέρνησης για τις τραγικές ελλείψεις του δημόσιου συστήματος Υγείας, σημειώνει:

«Τα νοσοκομεία της Αχαΐας γεμίζουν καθημερινά με περιστατικά Covid-19, που για να αντιμετωπιστούν μετατρέπουν κλινικές άλλων νοσημάτων σε κλινικές Covid, κλείνουν τα χειρουργεία και τα εξωτερικά ιατρεία, μετακινούν προσωπικό για να καλύψουν χρόνιες ελλείψεις. Την ίδια ώρα η κατάσταση με τις λιγοστές ΜΕΘ είναι οριακή, ενώ ΜΕΘ Παίδων Covid υπάρχει μόνο μία, στο Νοσοκομείο του Ρίου. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας, που ήταν ούτως ή άλλως υποβαθμισμένα όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Η κυβέρνηση, μετατρέποντας τα νοσοκομεία σε μίας νόσου και ταυτόχρονα σε εμβολιαστικά κέντρα, κάνει την κατάσταση ακόμη πιο επικίνδυνη, καθώς θα υπάρχουν μεγάλες επιπτώσεις στην αντιμετώπιση άλλων παθήσεων, με αποτέλεσμα την αύξηση της θνητότητας από αυτές».

Απέναντι στην κατάσταση που διαμορφώνεται, η ΕΠ Δυτ. Ελλάδας καλεί το λαό να αντιτάξει την πάλη και την οργάνωση του αγώνα για την προστασία της υγείας και της ίδιας του της ζωής, «να δυναμώσουν η αλληλεγγύη και η διεκδίκηση προκειμένου έστω και τώρα, πριν φτάσουμε στο απροχώρητο και πριν θρηνήσουμε και άλλα πολλά θύματα», να υπάρξουν αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και άμεση προμήθεια όλων των διαθέσιμων, ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων.

Επίσης: Να επαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο «Νοσημάτων Θώρακος» στην Πάτρα, να στελεχωθεί με το αναγκαίο προσωπικό και ΜΕΘ, ώστε να λειτουργήσει ως νοσοκομείο αναφοράς για περιστατικά Covid, για να αποσυμφορηθούν τα υπόλοιπα νοσοκομεία. Nα στελεχωθεί άμεσα το «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Παίδων με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, σύγχρονα μηχανήματα και ΜΕΘ, έτσι ώστε να λειτουργήσει ως ένα σύγχρονο νοσοκομείο παίδων για όλη τη Δυτική Ελλάδα. Να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας Υγείας, μαζικά δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ και να υπάρξει κρατικός έλεγχος σε ευαίσθητους χώρους όπως γηροκομεία, ιδρύματα, μεγάλοι εργασιακοί χώροι κ.λπ. Κανένας εργαζόμενος, επαγγελματίας, αγρότης χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα. Εκτακτο επίδομα σε όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ