Τρίτη 16 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον σ. Πανάγο Ανωγιάτη

Η ΤΟ Βιομηχανίας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ με βαθιά θλίψη αποχαιρετά τον σύντροφο Ανωγιάτη Παναγιώτη (Πανάγος), για πολλά χρόνια μέλος του ΚΚΕ και πρωτοπόρο συνδικαλιστή στον κλάδο των Τροφίμων και Ποτών, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή την Κυριακή 14/2, σε ηλικία 62 ετών.

«Ο Πανάγος, σύντροφος εργατικός, ακούραστος και μαχητικός, υπηρέτησε μέχρι το τέλος της ζωής του το ΚΚΕ στον αγώνα και στην πάλη για την εξουσία της εργατικής τάξης, τον Σοσιαλισμό. Μπροστάρης στην καθημερινή ταξική πάλη, εκλεγμένος από το 1995 στο επιχειρησιακό σωματείο της ΦΑΓΕ, δεν έλειψε από καμία μάχη της εργατικής τάξης τόσο στον κλάδο όσο και συνολικότερα. Εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήριά μας στην γυναίκα του, τα παιδιά του και σε όλους τους οικείους του», αναφέρει η ΤΟ Βιομηχανίας.

Τον σ. Πανάγο αποχαιρετά και η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, σημειώνοντας: «Ο συνάδελφος Πανάγος ήταν ακούραστος μαχητής στην πρώτη γραμμή των αγώνων της εργατικής τάξης, στην καθημερινή ταξική πάλη, στη μάχη για το μεροκάματο, τις απολύσεις, στον αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

Τα θερμά της συλλυπητήρια εκφράζει και η διοίκηση της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών, επισημαίνοντας: «Ο συνάδελφος Ανωγιάτης Παναγιώτης ξεχώριζε για την αγωνιστικότητά του, την αυταπάρνησή του, το ήθος του, την καλοσύνη του, ήταν μπροστάρης και μαχητής σε όλες τις μικρές και μεγάλες μάχες της Ομοσπονδίας και ευρύτερα του ταξικού εργατικού κινήματος. Καλό σου ταξίδι, σύντροφέ μας».

«Αγωνίστηκε για το δίκιο του εργάτη», τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων ΦΑΓΕ και υπενθυμίζει ότι οι συνάδελφοί του για τη στάση του αυτή «τον εξέλεξαν στο ΔΣ του Σωματείου μας από το 1995 μέχρι σήμερα».

Τη βαθιά τους θλίψη εκφράζουν επίσης το ΔΣ του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών του Ν. Αττικής και Νήσων, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, το κλαδικό Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας Αθήνας και το Σωματείο Εργαζομένων στην «Αθηναϊκή Ζυθοποιία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ