Σάββατο 31 Οχτώβρη 2020 - Κυριακή 1 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Νέα περιοριστικά μέτρα αλλά οχι ουσιαστική προστασία της ζωής και υγείας του λαού

Το Σάββατο οι πρωθυπουργικές ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα

Αναβολή για το πρωί του Σαββάτου - λόγω του μεγάλου σεισμού στη Σάμο - πήραν οι πρωθυπουργικές ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας, οι οποίες ήταν αρχικά προγραμματισμένες για την Παρασκευή.

Σε κάθε περίπτωση, το στίγμα και του νέου «σχεδίου δράσης διάρκειας ενός μήνα», το οποίο προανήγγειλε ο πρωθυπουργός ήδη από το υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης, δεν είναι άλλο από ένα μερικό lockdown την ίδια στιγμή που συνεχίζεται η επιχειρηματολογία περί «ατομικής ευθύνης», πίσω από την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της για το γεγονός ότι δεν παίρνει ούτε ένα από τα αναγκαία μέτρα για την πραγματική προστασία του λαού σε όλους τους κρίσιμους τομείς.

Μεταξύ των πιθανών μέτρων, με βάση «διαρροές» και δημόσιες τοποθετήσεις, περιλαμβάνονται η ενδεχόμενη παραπέρα μείωση του ωραρίου ή ακόμα και το lockdown στην εστίαση, η χρονική αύξηση της βραδινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλη τη χώρα, η επιβολή επιπλέον περιορισμών στις μετακινήσεις μεταξύ νομών, όπως και η απαγόρευση κ.ά.

Σε κάθε περίπτωση, ούτε κουβέντα για ουσιαστικά μέτρα, με την άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, για να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες κλίνες ΜΕΘ, τα μαζικά δωρεάν τεστ, τον δημόσιο έλεγχο σε κρίσιμους χώρους όπως είναι οι οίκοι ευγηρίας, την ουσιαστική ιχνηλάτηση στα σχολεία. και βέβαια τα απαραίτητα μέτρα για τους μεγάλους χώρους δουλειάς που έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης, την επικίνδυνη κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ετσι, τα όποια αναγκαία περιοριστικά μέτρα και η όποια ατομική ευθύνη δεν μπορούν να πάρουν ουσιαστικό περιεχόμενο, δεν μπορούν να έχουν αποτελεσματικότητα.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή, εν αναμονή των δηλώσεων του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, επανήλθε με τη γνωστή κριτική προς την κυβέρνηση κατηγορώντας την πως διαρκώς ανακοινώνει και αναθεωρεί αποσπασματικά μέτρα και πως «άφησε 8 μήνες χωρίς να χτίσει καμία άμυνα στην πανδημία», χωρίς βέβαια κουβέντα για τη «χείρα βοηθείας» που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με το «θα λογαριαστούμε μετά», με τις πιέσεις για να ανοίξει ο Τουρισμός με τους όρους των μεγαλοξενοδόχων «μια ώρα αρχύτερα».

Αλλωστε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παριστάνοντας τον ανήξερο για την πολιτική της εμπορευματοποίησης που και η δική του κυβέρνηση εφάρμοσε αφήνοντας γυμνό το σύστημα Υγείας αλλά και την στρατηγική «απελευθέρωσης» των μεταφορών, ζήτησε προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, μέτρα αποφυγής του συνωστισμού στα ΜΜΜ, οικονομική στήριξη των πληττόμενων κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ