Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2020 - Κυριακή 20 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ: ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Απαιτούν άμεσα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς

Κινητοποιήσεις σωματείων την Τρίτη 22/12 στο υπουργείο Εργασίας και στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο

Παρέμβαση στην Περιφέρεια Αττικής την Τετάρτη 23/12

«Δεν θα τους αφήσουμε να παίζουν τη ζωή μας στα ζάρια, για τις αντοχές της οικονομίας τους και των κερδών τους»: Διατρανώνοντας αυτό το μήνυμα, σωματεία και συνδικάτα που δραστηριοποιούνται στη Δυτική Αττική διοργανώνουν κινητοποίηση την Τρίτη 22 Δεκέμβρη στις 4.30 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας, απαιτώντας συνάντηση με τον υπουργό για τις μεγάλες ελλείψεις μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Την ίδια μέρα, στις 12 μ. θα συμμετάσχουν σε κινητοποίηση που οργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου, στην πύλη του νοσοκομείου.

Τα σωματεία που έχουν αναλάβει την κοινή πρωτοβουλία είναι: Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής - Παράρτημα Θριασίου, Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ασπροπύργου - Ελευσίνας - Μάνδρας. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου, Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια, Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής και Νήσων, Πανελλήνια Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών και Εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία Αττικής.

Ο πραγματικός ένοχος εξάπλωσης της πανδημίας «δεν είναι άλλος από την ανάγκη συνέχισης κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων. Δεν λογαριάζουν μέτρα προστασίας της υγείας για να συνεχίζουν να μας ξεζουμίζουν, παίζουν κορόνα γράμματα τη ζωή μας», αναφέρουν τα σωματεία και απαιτούν άμεσα μέτρα υγείας και ασφάλειας: Παροχή μέσων ατομικής προστασίας με ευθύνη της εργοδοσίας. Να στελεχωθούν οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους και να διενεργηθούν έλεγχοι σε όλους τους χώρους εργασίας. Πραγματοποίηση τώρα δωρεάν τεστ στους χώρους εργασίας και ταυτόχρονα στους δήμους της Δυτικής Αττικής. Ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων προς και από τη δουλειά, με πύκνωση των δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και ελέγχους στα πούλμαν των εταιρειών. Ουσιαστική ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και του «Θριάσιου» Νοσοκομείου, στελέχωσή τους με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό. Να γίνει πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας.

Διεκδικήσεις ανακούφισης για τους αυτοαπασχολούμενους της Δυτικής Αττικής

Στο πλευρό των αυτοαπασχολούμενων της περιοχής της Δυτικής Αττικής στέκεται η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, υπογραμμίζοντας ότι και με το νέο καθολικό lockdown οι μικροί επαγγελματίες «θα φορτωθούν νέα βάρη, που τους ωθούν με μαθηματική ακρίβεια στο χείλος του γκρεμού, οπότε «η λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης των μικροεπαγγελματιών της περιοχής από την κυβέρνηση αποτελεί μονόδρομο για την επιβίωσή τους».

Η ΟΒΣΑ θα πρωτοστατήσει στο πλευρό των επαγγελματιών της περιοχής στις διεκδικήσεις τους για μέτρα που δίνουν πραγματική ανάσα και εξασφαλίζουν την επιβίωσή τους, ενώ θυμίζει ότι «έχουμε βρεθεί δίπλα δίπλα στις πρόσφατες πλημμύρες, δώσαμε μάχες μαζί, γνωρίζουμε ότι η πάλη και η διεκδίκηση θα φέρουν αποτελέσματα».

Και απαιτεί: Την άμεση ένταξη όλων των επαγγελματιών στο επίδομα ειδικού σκοπού. Την επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων. Τη διαγραφή τόκων, προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες. 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους. Την επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης αυτοαπασχολούμενων για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Την αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ μέχρι το Σεπτέμβρη. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν την κατανάλωση. Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους αυτοαπασχολούμενους. Την απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες και από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση. Την χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

Παρέμβαση στην Περιφέρεια Αττικής την Τετάρτη

Κάλεσμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Αττικής απευθύνουν οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αχαρνών, ώστε να παραδοθεί το ψήφισμα που σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπερψήφισαν 11 από τους 18 παρόντες δημοτικούς συμβούλους, και το οποίο ζητά να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού της περιοχής από την πανδημία.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Δεκέμβρη, στις 10 π.μ. έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής (Λ. Συγγρού 15).

Θυμίζουμε ότι η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών, που ψηφίστηκε ύστερα από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σημειώνει ότι «η στάση της κυβέρνησης, η ανεπάρκεια ουσιαστικών μέτρων προστασίας από την πανδημία σε κρίσιμους χώρους αλλά και η απουσία κρατικών υπηρεσιών, που τώρα είναι αναγκαίες για την προστασία της δημόσιας υγείας, μας γεμίζουν ανησυχία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ