Τρίτη 27 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΗ
Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ
Ο λαός να μη δεχτεί να ζει σε μόνιμη χρεοκοπία

Τις ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που ακολουθούν την ίδια διαχρονική ταξική πολιτική, η οποία κατακρεουργεί τα δικαιώματα του λαού, ληστεύει τα εισοδήματά του και την περιουσία του, προκειμένου τράπεζες, επιχειρηματικοί όμιλοι και το αστικό κράτος, μπροστά στα υπέρογκα χρέη τους, να αποκτήσουν ρευστότητα και να διασωθούν τα κέρδη τους, κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο Γιώργος Λαμπρούλης.

Οπως τόνισε, το πραγματικό δίλημμα για τον λαό - που αναδεικνύει και ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας - είναι εάν θα δεχτεί να ζει σε μόνιμη χρεοκοπία για να πολλαπλασιάζει τα κέρδη του το κεφάλαιο ή θα δυναμώσει τον αγώνα του, να περάσει στην αντεπίθεση με σημαία τις δικές του ανάγκες.

Πρόσθεσε πως η αιτία των «κόκκινων» δανείων βρίσκεται στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, που υποχρέωσε τα λαϊκά στρώματα να καταφύγουν στον τραπεζικό δανεισμό για να εξασφαλίσουν ένα σπίτι. «Και αφού τσακίσατε στο όνομα της κρίσης, υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων, μισθωτούς, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους και τους οδηγήσατε στα "κόκκινα" δάνεια, τώρα τους λέτε ότι είναι ατομική ευθύνη, το ίδιο επιχείρημα που λέτε και για την πανδημία, για να κρύψετε τις ευθύνες σας για το σμπαράλιασμα της δημόσιας Υγείας», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Γ. Λαμπρούλης.

Σημείωσε ότι όλα τα αστικά κόμματα υπηρετούν τις ανάγκες του κεφαλαίου και δεν θέλουν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του λαού, σε Υγεία, Παιδεία, κατοικία, ενώ επιστρατεύουν τον αυταρχισμό σε βάρος των λαϊκών κινητοποιήσεων, αξιοποιώντας τον απεργοκτόνο νόμο Αχτσιόγλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τον κατάπτυστο νόμο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων της κυβέρνησης ΝΔ, ενώ έρχεται και νέο χτύπημα στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση με νέο νόμο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ