Τρίτη 27 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΗ
Ν. ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Η αντιλαϊκή πολιτική φορτώνει το λαό με χρέη και στην κρίση και στην ανάκαμψη

«Η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλαπλές στοχεύσεις. Πρώτον, να συσκοτίσει την αιτία των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα, την υπερχρέωση των λαϊκών νοικοκυριών. Δεύτερον, να συγκαλύψει τη σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στις στρατηγικές επιλογές. Τρίτον, να χειραγωγήσει και να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

Φέρνοντας μια σειρά από στοιχεία επισήμανε ότι στοχοποιούν τα λαϊκά νοικοκυριά για το θέμα του ιδιωτικού ληξιπρόθεσμου χρέους όταν, για παράδειγμα, η συνολική οφειλή των λαϊκών στρωμάτων προς την εφορία αφορά μόλις το 2,8% των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ενώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία το 80% οφείλουν έως 15.000 ευρώ και οι οφειλές τους αποτελούν μόλις το 15% του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία.

«Αυτοί είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές;», ρώτησε ο Ν. Καραθανασόπουλος την κυβέρνηση και τόνισε πως τα λαϊκά νοικοκυριά φορτώθηκαν χρέη τόσο την περίοδο των «παχιών αγελάδων» για το καπιταλιστικό σύστημα, αφού και τότε οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες χρεώνονταν για να τα βγάλουν πέρα, αλλά και την περίοδο που φορτώθηκαν την καπιταλιστική κρίση όταν οι κυβερνήσεις τσάκισαν το λαό για να ανακάμψει το κεφάλαιο.

Από αυτήν την επίθεση, σημείωσε, προήλθε και το «μαξιλάρι» των 37 δισ. για το οποίο καμαρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και απαιτεί από την κυβέρνηση να το διαμοιράσει στους επιχειρηματικούς ομίλους, θυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα κάνει ότι βγαίνει στα κάγκελα, πέραν όλων των άλλων (ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ιδιώνυμο για την πάλη κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας κ.ά.), έφτασε να απορρίψει την πρόταση του ΚΚΕ για να έχουν δυνατότητα τα Δημοτικά Συμβούλια να διαγράφουν χρέη προς τους ΟΤΑ έως 500 ευρώ, για να προστατευθούν οι ευάλωτοι.

«Μπορεί να υπάρχουν πολλές προτάσεις στο τραπέζι για τα ληξιπρόθεσμα χρέη», επισήμανε, «όμως υπάρχουν μόνο δύο λογικές, δύο γραμμές που συγκρούονται». «Η μία που αποδέχεστε όλοι», που είναι για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων να πληρώσει ο λαός, και η άλλη, «η πρόταση του ΚΚΕ, που προβλέπει ότι πρέπει να ανακουφιστεί ο λαός από την υπερχρέωση, με "κούρεμα" και απέναντι στις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία», τόνισε, θυμίζοντας πως το ΚΚΕ έχει καταθέσει σχετική πρόταση νόμου, την οποία βέβαια αντιμετώπισαν με χλευασμό τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες ρυθμίσεις για το ξεζούμισμα των λαϊκών νοικοκυριών(2023-03-28 00:00:00.0)
Φοροεπιδρομή στο λαό, «ζεστό» χρήμα στο κεφάλαιο(2017-08-13 00:00:00.0)
Κυβερνητική δέσμευση για μονιμοποίηση του αντιλαϊκού χαρατσιού(2015-08-01 00:00:00.0)
Για τους πλειστηριασμούς και τα «κόκκινα» δάνεια(2015-01-17 00:00:00.0)
Ακόμη 5,2 δισ. στο 5μηνο(2014-06-26 00:00:00.0)
Κραυγαλέες ταυτίσεις και ομοιότητες(2014-06-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ