Τρίτη 27 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ - ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Η μάχη ενάντια στον φασισμό δεν σταματάει, γιατί παραμένουν οι αιτίες του

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα ieidiseis, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Β. Σκουρή σχετικά με τη φυλάκιση της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και το τι πρέπει να γίνει στο εξής, ανέφερε:

«Η λαϊκή απαίτηση να βρεθούν οι ναζί στη φυλακή έγινε πράξη. Οι ποινές θα μπορούσαν να ήταν αυστηρότερες αν δεν είχαν προηγηθεί οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα.

Ο φασισμός συνδέεται με χίλια δυο νήματα με το αστικό πολιτικό σύστημα, με τμήματα του αστικού κράτους, με μηχανισμούς της εργοδοσίας. Αυτό αποδείχτηκε και με αδιάσειστα στοιχεία και στην πολύχρονη δίκη της ΧΑ. Αυτές οι σχέσεις δείχνουν και προς τα πού πρέπει να ψάξει κανείς τη μήτρα του φασισμού, που είναι το ίδιο το άδικο και διεφθαρμένο καπιταλιστικό σύστημα. Αρα η μάχη ενάντια στον φασισμό δεν σταματάει γιατί είναι εδώ οι αιτίες του.

Το ΚΚΕ, την επομένη της ανακοίνωσης της απόφασης, κατέθεσε τροπολογία η οποία προέβλεπε αφενός να στερούνται το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι σε όσους έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και αφετέρου την αυτοδίκαιη και άμεση έκπτωση των καταδίκων ναζιστών από την Ευρωβουλή αλλά και τα όργανα Περιφερειακής και Τοπικής Διοίκησης.

Ωστόσο δεν χωράει εφησυχασμός, ιδιαίτερα από όσους με συνέπεια βρέθηκαν απέναντι στη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή. Αυτό είναι το καλύτερο "όπλο" για να μη σηκώσει κεφάλι κάποια άλλη φασιστική οργάνωση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ