Τρίτη 27 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Παρεμβάσεις για την προστασία της υγείας των εργαζομένων

Συνεχίζονται οι πολύμορφες παρεμβάσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Την περασμένη Παρασκευή ο Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Αττικής πραγματοποίησε διαμαρτυρία στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου (ΥΠΑΑΤ). Σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι η ηγεσία του υπουργείου προσπάθησε να αποφύγει τη συνάντηση, η οποία όμως έγινε «μετά από έντονη απαίτησή μας», όπως και την παρουσία της αστυνομίας μέσα και έξω από το υπουργείο. Ο Σύλλογος αναφέρθηκε στις ελλείψεις μέτρων, όπως η μη παροχή των αναγκαίων Μέσων Ατομικής Προστασίας, έθεσε ξανά το αίτημα «για διενέργεια δωρεάν τεστ με ευθύνη του ΥΠΑΑΤ σε συνεργασία με δημόσιους φορείς και την ανάγκη άμεσης πρόσληψης ιατρού εργασίας», ανέδειξε τα ζητήματα «του πλημμελούς καθαρισμού σε σύγκριση με την εποχή που το ΥΠΑΑΤ είχε μόνιμο προσωπικό» και της αναγκαιότητας «απολύμανσης των κτιρίων», ενώ ζήτησε να κοινοποιηθεί το σχέδιο δράσης του υπουργείου για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού στο ΥΠΑΑΤ.

Παρέμβαση στο κατάστημα σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» στο Ικόνιο έκανε το Σάββατο το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά, καθώς, όπως καταγγέλλει, παρατηρήθηκε ότι δεν υπήρχαν προστατευτικά plexiglass σε κάποια από τα ταμεία που ήταν σε λειτουργία. Οπως σημειώνει μάλιστα το Σωματείο, «αποτελεί πρόκληση δε, ότι ενώ υπήρχαν ταμεία με προστατευτικό plexiglass, η εργοδοσία, δείχνοντας το πόσο μετράει την προστασία των συναδέλφων, τα κρατούσε κλειστά»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ