Τρίτη 27 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η υπεράσπιση της ανεξαρτησίας απαιτεί απαλλαγή από τους εκμεταλλευτές

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας, Κεμάλ Οκουγιάν, με άρθρο του στα «ΝΕΑ του Σαββατοκύριακου» με τίτλο «Οι απλοί άνθρωποι δεν έχουν ευθύνη για τις εχθρότητες», αναφέρεται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στον ανταγωνισμό αστικών τάξεων. Αφού σημειώνει ότι «οι απλοί άνθρωποι δεν έχουν ευθύνη για τις εχθρότητες που δημιουργήθηκαν», τονίζει: «Η Τουρκία και η Ελλάδα κυβερνώνται και οι δύο από την καπιταλιστική τάξη, έχουν ανταγωνιστικά μονοπώλια, είναι μέλη του ΝΑΤΟ! Ο εθνικισμός δεν είναι αποτέλεσμα ορισμένων μοχθηρών πολιτικών, αλλά των αναγκών των κυρίαρχων τάξεων».

Σε άλλα σημεία σημειώνει: «Πώς μπορεί να επιτευχθεί η "ειρήνη" ή μια "δίκαιη λύση" στις συνεχιζόμενες διαμάχες όπως η Ανατολική Μεσόγειος, το Αιγαίο Πέλαγος, η Κύπρος, τα μεταναστευτικά ζητήματα, εντός του συστήματος που βασίζεται στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και όταν διεξάγεται ένας έντονος ανταγωνισμός μεταξύ ιμπεριαλιστικών χωρών;».

«Υπάρχει λογικός τρόπος επίλυσης του Κυπριακού στο πλαίσιο δύο ιμπεριαλιστικών θεσμών, ΕΕ και ΝΑΤΟ; Αυτό είναι γελοίο, όπως η επαίσχυντη στάση ορισμένων δυνάμεων στην Τουρκία, που συχνά ζητούν από τη Γερμανία, τη Γαλλία ή την ΕΕ να ασκήσουν συλλογικές πιέσεις στον Ερντογάν, και ορισμένους που μοιράζονται ανοιχτά την αισιοδοξία τους για μια πιθανή κυβέρνηση Μπάιντεν που θα "τιμωρήσει" την τουρκική κυβέρνηση! Για να υπερασπιστείτε την ανεξαρτησία, την κυριαρχία, την ειρήνη, πρέπει πρώτα απ' όλα να απαλλαγείτε από τις τάξεις των εκμεταλλευτών στη χώρα σας. Να αντιταχθείτε σε οποιαδήποτε παρέμβαση ή στρατιωτική πράξη εκ μέρους των "δικών σας" αρχουσών τάξεων, αλλά και να μην παίζετε με "εξωτερικούς" συμμάχους για χάρη του αγώνα μέσα στη χώρα. Οπως λένε πάντα οι κομμουνιστές, η διάκριση μεταξύ του εθνικισμού και του πατριωτισμού της εργατικής τάξης είναι ότι οι μεν συμμαχούν με τους ληστές, μέσα στη χώρα τους εναντίον άλλων, ενώ οι δε αγαπούν τη χώρα τους τόσο ώστε να θέλουν να απαλλαγούν από όλους τους ληστές».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ