Τρίτη 27 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΒΟΥΛΗ
Οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας της για να δείξει την προθυμία αλλά και τη χρησιμότητα του κόμματός της ως εφεδρείας για τη στήριξη αντιλαϊκής κυβέρνησης, χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλ. Τσίπρα «τον καλύτερο χορηγό του κ. Μητσοτάκη και της δεξιάς» και ισχυρίστηκε ότι το κενό στην αντιπολίτευση που αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ «το καλύπτουμε εμείς εδώ και πολύ καιρό». Σε μια προσπάθεια να ξεπλύνει τα «έργα και τις ημέρες» του ΠΑΣΟΚ, εμφανίστηκε ως προστάτης των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους, ισχυριζόμενη ότι άδικα κατηγορήθηκε το κόμμα της για τα μνημόνια και ρίχνοντας τις ευθύνες στη ΝΔ... με την οποία συγκυβέρνησε, ψηφίζοντας και εφαρμόζοντας μνημόνια. Οσο για την κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση, όπως και εκείνη των άλλων αστικών κομμάτων ήταν «στα σημεία» και για το πώς αποτελεσματικότερα θα στηριχτεί η καπιταλιστική οικονομία, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν ενίσχυσε τη ρευστότητα των επιχειρηματικών ομίλων, δίνοντας έμφαση σε αυτούς που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυρ. Βελόπουλος, αφού άσκησε «κριτική» στην κυβέρνηση ότι «κάνετε λάθος οικονομική πολιτική», με διάφορες «εποικοδομητικές» προτάσεις για τις ιδιωτικοποιήσεις κ.ο.κ., στο διά ταύτα προέτρεψε, «επειδή είναι δύσκολοι καιροί, να σταθούμε όλοι δίπλα στον πρωθυπουργό», για να «δείξουμε ότι υπάρχει εθνική ενότητα».

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γ. Βαρουφάκης, ασκώντας κριτική στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ για το διαχειριστικό τους μείγμα ως κυβερνήσεων, παρατήρησε ότι «έκαναν ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών χωρίς πριν να έχουν κλείσει τις τρύπες των "κόκκινων" δανείων», ενώ στην πρώτη ομιλία του στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του Πτωχευτικού είχε παρουσιάσει τη «λύση» που προτείνει το κόμμα του, να μεταφερθούν τα «κόκκινα» δάνεια σε δημόσια «bad bank», δηλαδή τα λαϊκά νοικοκυριά να πληρώσουν... από την άλλη τσέπη για την «εξυγίανση» των τραπεζών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ