Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ
Ως εδώ με την κοροϊδία των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

«Πουλάτε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, παίζετε με τον πόνο και τα αδιέξοδα του λαού, εν προκειμένω της Θεσσαλίας», κατήγγειλε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης κατά τη συζήτηση χτες στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης για την προσωρινή αναστολή, με ημερομηνία λήξης, του κυνηγητού της λαϊκής στέγης και περιουσίας για χρέη και «κόκκινα» δάνεια προς τις τράπεζες και τα funds στη Θεσσαλία.

Ο Γ. Λαμπρούλης έκανε λόγο για έγκλημα κατά των λαϊκών οικογενειών, που εξαιτίας των αντιλαϊκών πολιτικών οδηγήθηκαν στο να μην μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Ενα έγκλημα όλων όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν, αφού κάθε κυβέρνηση πρόσθεσε το δικό της λιθαράκι στο ξήλωμα της προστασίας της λαϊκής στέγης, υπηρετώντας αυτόν τον άθλιο αντιλαϊκό στόχο, αποτέλεσμα των κατευθύνσεων της ΕΕ για απομείωση των «κόκκινων» δανείων ως ένα απ' τα πολλά προαπαιτούμενα της μεταμνημονιακής εποπτείας που ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα κατήγγειλε την κοροϊδία της κυβέρνησης με τις αποζημιώσεις - ψίχουλα στους πληγέντες, που δεν καλύπτουν τις ανάγκες τους, πόσο μάλλον το αίτημα για 100% αποζημίωση και για να διασφαλιστούν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα και υποδομές για την προστασία του λαού. Επισήμανε δε πως 40 μέρες μετά την καταστροφή οι πληγέντες στην πλειοψηφία τους δεν έχουν πάρει ακόμα ούτε ένα ευρώ, παρά τις μεγαλόστομες υποσχέσεις απ' τις κυβερνητικές κουστωδίες που βρέθηκαν στην περιοχή. Ως αποτέλεσμα, οι πληγέντες με δικά τους χρήματα προσπαθούν να ξαναχτίσουν τις ζωές τους, κάτι που μπορεί θα συσσωρεύσει νέα χρέη και υποχρεώσεις που αργά ή γρήγορα θα σκάσουν στα χέρια τους. Η προκλητική εγκατάλειψή τους συνοδεύεται και από μεγάλες καθυστερήσεις στην αποκατάσταση των ζημιών σε κρίσιμες υποδομές όπως δρόμοι, σχολεία, Κέντρα Υγείας, ύδρευση.

«Και δεν πρόκειται για ανευθυνότητα ή έλλειψη συντονισμού όπως λένε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά για συνέχεια της επιλεκτικής ανικανότητας του κρατικού μηχανισμού, που οδήγησε στις μεγάλες καταστροφές» κατήγγειλε, προσθέτοντας πως οι κυβερνώντες άφησαν τη Θεσσαλία να πνιγεί, ενώ θα μπορούσαν να είχαν πάρει μέτρα για την προστασία του λαού και μάλιστα ενώ ήξεραν ποια μέτρα είναι αυτά. Αντίθετα, επικαλέστηκαν το κόστος των αντιπλημμυρικών έργων και άφησαν τον λαό έρμαιο.

Κατέθεσε τα αιτήματα των πληγέντων για γενναία μηνιαία ενίσχυση για τουλάχιστον 6 μήνες, απαλλαγή από μια σειρά φόρους, αποζημίωση στο 100% των καταστροφών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αναστολή αναγκαστικών εκτελέσεων μέχρι τέλος του 2024 και άμεση αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας, κάτι που απουσιάζει από τη συζήτηση.

Τέλος, δήλωσε ότι το ΚΚΕ τοποθετείται στην ψηφοφορία με το «παρών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ