Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΚΟΥΡΕΤΑ
Συμφωνία για συνεργασία πάνω σε δρομολογημένα σχέδια

Φούμαρα με το «καλημέρα» τα περί «προοδευτικών υποψηφιοτήτων», με τον νέο περιφερειάρχη να δηλώνει «101% έτοιμος» να συνεργαστεί με την κυβέρνηση για την υλοποίηση του σχεδιασμού της για τη Θεσσαλία

Eurokinissi

Στην «ανάγκη συνεργασίας» συμφώνησαν ο Κυρ. Μητσοτάκης και ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας, στη συνάντηση που είχαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με όσα λέγονται από το Μαξίμου, ο Μητσοτάκης συνεχάρη τον Κουρέτα για την εκλογή του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα καθήκοντά του. Τον διαβεβαίωσε δε ότι η κυβέρνηση είναι «πάντοτε προσηλωμένη στην κοινή προσπάθεια με την Τοπική Αυτοδιοίκηση» και «προσβλέπει σε μία δημιουργική συνεργασία για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας», πάνω βέβαια στο γνωστό ασφυκτικό ευρωενωσιακό πλαίσιο για τη λειτουργία του μηχανισμού με διοχέτευση κονδυλίων σε έργα που εξυπηρετούν το κεφάλαιο και όχι τις λαϊκές ανάγκες.

Λίγο αργότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, υπουργός Επικρατείας Α. Σκέρτσος, έλεγε ότι «είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε με όλους». Ως παράδειγμα έφερε τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ περιφερειάρχη Κρήτης Αρναουτάκη, λέγοντας ότι «έκανε καλά τη δουλειά του, όπως όφειλε, με τη βοήθεια της κυβέρνησης», ενώ ως βάση «συνεργασίας» έθεσε για όλους τους περιφερειάρχες τα Περιφερειακά Σχέδια Ανάπτυξης που έχει ήδη καταρτίσει και ανακοινώσει η κυβέρνηση ανά Περιφέρεια.

Αμέσως μετά, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Δ. Κουρέτας τόνισε ότι η συνάντηση με τον Κυρ. Μητσοτάκη έγινε σε «καλό κλίμα» και ότι ζήτησε να έχει «πρωτογενή ενημέρωση» για τον σχεδιασμό και το χρονοδιάγραμμα των έργων που έχουν αποφασιστεί, λαμβάνοντας «διαβεβαίωση» - όπως είπε ο περιφερειάρχης - από τον πρωθυπουργό ότι θα την έχει τις επόμενες μέρες, από τους αρμόδιους υπουργούς.

«Ζήτησα να συμμετέχω στο νέο συντονιστικό όργανο, το οποίο γίνεται για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της Περιφέρειας στη σύνδεση με την κυβέρνηση και τους θεσμούς, κάτι το οποίο είχε διαταραχθεί», σημείωσε ο νέος περιφερειάρχης, δηλώνοντας με το «καλημέρα» τη διαθεσιμότητά του να αναλάβει ρόλο στην «αναστήλωση» της εικόνας της κυβέρνησης, του κρατικού μηχανισμού και της Περιφέρειας στα μάτια των πλημμυροπαθών, που έζησαν την τραγωδία και στη συνέχεια την πλήρη εγκατάλειψη απ' όλους τους αρμόδιους φορείς, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής που έχει στο επίκεντρό της τα κέρδη. Αποτύπωσε έτσι και πόσο φούμαρα ήταν τα όσα διακινούσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ περί «προοδευτικών υποψηφιοτήτων», στην προσπάθειά τους να εγκλωβίσουν λαϊκές δυνάμεις στην κυρίαρχη πολιτική.

Ο Δ. Κουρέτας πρόσθεσε ότι τις επόμενες μέρες θα έχει συνάντηση και με τον απερχόμενο περιφερειάρχη Αγοραστό, ενώ δεν απέκλεισε και συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λ. Αυγενάκη (ο οποίος προεκλογικά εκβίαζε τον λαό της Θεσσαλίας σχετικά με τις αποζημιώσεις και τον χρόνο που θα τις λάβουν), τονίζοντας ότι «αυτά τα ζητήματα λύθηκαν» μετά τη συνάντηση με τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Δήλωσε άλλωστε «μετριοπαθής τεχνοκράτης» με «μεγάλη εμπειρία στα έργα», παρέχοντας διαβεβαιώσεις ότι θα είναι «101% έτοιμος την 1/1/2024» και αυτό, όπως είπε, «εκτιμήθηκε από τον πρωθυπουργό».

Δεν προκαλεί βέβαια καμία έκπληξη αυτή η συνεργασία Κουρέτα με την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς, αφού έτσι κι αλλιώς τα προηγούμενα χρόνια στην Περιφέρεια, ως αντιπολίτευση, στήριξε στρατηγικά ζητήματα που έφερνε η διοίκηση Αγοραστού, π.χ. τους προϋπολογισμούς και τα Τεχνικά Προγράμματα...

Να σημειωθεί τέλος ότι αναβλήθηκε η συνάντηση Κουρέτα - Αυγενάκη η οποία είχε προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας επικαλέστηκε οικογενειακό πρόβλημα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ