Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΒΟΥΛΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ
Aλλαγές που προσαρμόζουν το κράτος στους στόχους της καπιταλιστικής ανάπτυξης

Οι αλλαγές που φέρνει το σχέδιο νόμου του υπ. Εσωτερικών για τις διοικήσεις των φορέων του Δημοσίου είναι αναγκαίες για την προώθηση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων, που συντελούνται εδώ και χρόνια στο αστικό κράτος, ώστε αυτό να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στους στόχους της καπιταλιστικής ανάπτυξης, επισήμανε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Οπως τόνισε, το κράτος γίνεται επιτελικό, αλλά εχθρικό για τον λαό και τις ανάγκες του, όπως επανειλημμένα αποδείχθηκε στη διάρκεια της πανδημίας, στις πλημμύρες και τις πυρκαγιές, στο δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο Γ. Λαμπρούλης σημείωσε ότι η κυβέρνηση επικαλείται τους όρους «διαφάνεια», «αποτελεσματικότητα» και «αξιοκρατία» για να αποπροσανατολίσει τον λαό από την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται ενώ ο ψευτοκαβγάς που γίνεται μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, επί της ουσίας κρύβει τη στρατηγική τους σύμπλευση για τον αντεργατικό ρόλο του κράτους και τη βαθύτατη αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται.

Για τις διοικήσεις στα νοσοκομεία, κατήγγειλε ότι βασικό κριτήριο είναι η ικανότητά τους να προωθούν την πολιτική ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας, της λειτουργίας των νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, της ευθυγράμμισης με περικοπές για την Υγεία αλλά και του χτυπήματος των εργασιακών δικαιωμάτων των υγειονομικών.

«Κανένας πόνος δεν σας έπιασε για την υγεία του λαού και τη λεγόμενη αναβάθμιση του συστήματος Υγείας, την οποία την βλέπετε μέσα από την παραπέρα ιδιωτικοποίηση των δημόσιων δομών», επισήμανε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα θέλουν ένα σύστημα Υγείας που θα λειτουργεί με τους νόμους της αγοράς και θα απαλλάξει κράτος και κεφάλαιο από το «κόστος» χρηματοδότησής του.

Η βιωσιμότητα κλινικών και εργαστηρίων θα γίνεται με κριτήριο τα έσοδα από την πώληση των υπηρεσιών των νοσοκομείων προς τους ασθενείς - πελάτες, δηλαδή το κριτήριο του κέρδους θα είναι αυτό που θα καθορίζει τη συνέχιση της λειτουργίας ή όχι τμημάτων των νοσοκομειακών ιδρυμάτων, στη λογική του κόστους - οφέλους που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε όλους τους τομείς. Προειδοποίησε ότι η λαϊκή Υγεία θα μείνει στα βασικά πακέτα, ενώ ενισχύεται παραπέρα η ιδιωτική πρωτοβουλία.

Αυτήν την πολιτική θα εφαρμόζουν οι νέες διοικήσεις, οι λεγόμενοι μάνατζερ, δηλαδή θα υπηρετούν τα κέρδη του κεφαλαίου αφήνοντας απροστάτευτο τον λαό. Αυτήν την πολιτική, κατέληξε, πρέπει να βάλουν στο στόχαστρό τους και οι εργαζόμενοι στην Υγεία και συνολικά ο λαός για να την αποκρούσουν και να την ανατρέψουν με τον αγώνα τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μάνατζερς(2023-11-04 00:00:00.0)
Απαιτούνται άμεσα μέτρα για την ουσιαστική ενίσχυσή του(2022-06-22 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για την ουσιαστική ενίσχυσή του(2020-09-03 00:00:00.0)
Εβγαλε στη φόρα τις αντιδραστικές «συγκλίσεις» των αστικών κομμάτων(2019-05-17 00:00:00.0)
Υπεύθυνη η πολιτική που ακολουθείται διαχρονικά στην Υγεία, σε όλη την ΕΕ(2017-04-13 00:00:00.0)
Παρέμβαση του ΚΚΕ για την πρακτική άσκηση των σπουδαστών της ΣΕΥΠ(2014-10-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ