Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
Συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις

Πτολεμαΐδα
Πτολεμαΐδα
Την αλληλεγγύη του στον λαό της Παλαιστίνης διαδήλωσε ο λαός στην Πτολεμαΐδα, στην Εδεσσα και τις Σέρρες, με τη συμμετοχή του στις διαδηλώσεις που οργάνωσαν εργατικά σωματεία και φορείς.

Το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και η απαίτηση για «Καμιά συμμετοχή στης Γάζας τη σφαγή» ακούστηκαν δυνατά, μαχητικά και εξέφρασαν την απόφαση του λαού μας να δυναμώσει τον αγώνα «με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά».

Στην Πτολεμαΐδα ο εργαζόμενος λαός διαδήλωσε την αλληλεγγύη του μέσα από μια μαζική συναυλία που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή ντόπιων καλλιτεχνών, στην κεντρική πλατεία.

Από το βήμα, ο Σταύρος Μωυσιάδης, πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ), κατήγγειλε την κατάπτυστη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για την αποχή στην ψηφοφορία για το ψήφισμα του ΟΗΕ που ζητάει κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Αλλά και τη «στρατηγική σχέση» Ελλάδας - Ισραήλ, που υπηρέτησαν με συνέπεια όλες διαδοχικά οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ. Σημείωσε ότι αυτή η στάση τους είναι σε πλήρη διάσταση με την αλληλεγγύη που εκφράζει ο λαός της χώρας μας και συντάσσεται με τον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων ενάντια στην κατοχή, με το δικαίωμά τους να έχουν πατρίδα. Φέρνει ακόμα πιο κοντά την άμεση εμπλοκή της χώρας σε μια γενικευμένη σύρραξη, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τον λαό.

Εδεσσα
Εδεσσα
Μαχητική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε στην Εδεσσα, με το σύνθημα «το έγκλημα αυτό έχει υπογραφή ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραηλινοί» να δείχνει τους ενόχους για τις εκατόμβες θυμάτων.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Νίκος Λυτρίδης, εκπρόσωπος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας - Πέλλας, και κάλεσε σε αγωνιστική ετοιμότητα και ενίσχυση του αγώνα για να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα. Στη διάρκεια της κινητοποίησης διαβάστηκε το κάλεσμα των συνδικάτων της Παλαιστίνης προς την παγκόσμια εργατική τάξη για δράσεις στήριξης και αλληλεγγύης. Επίσης διαβάστηκε το ποίημα «Να σκέφτεσαι τους άλλους» του Παλαιστίνιου ποιητή Μαχμούντ Νταρουίς.

Στη συγκέντρωση στις Σέρρες, στην πλατεία Ελευθερίας έδωσαν το «παρών» και πολλοί Παλαιστίνιοι που φιλοξενούνται στις δομές του νομού. Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν εκπρόσωποι των σωματείων και των φορέων, οι οποίοι κατήγγειλαν το κράτος του Ισραήλ που σφυροκοπά ανελέητα την περιοχή, πνίγοντας στο αίμα τον Παλαιστινιακό λαό. Απαίτησαν να σταματήσει το χέρι που δολοφονεί, να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας στο σφαγείο. Απαίτηση που εκφράστηκε και με το σύνθημα «βάσεις δολοφόνων να σφάζονται οι λαοί, καμία εμπλοκή στης Γάζας τη σφαγή».


Σέρρες
Σέρρες

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ