Τρίτη 14 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΕΕΝ
Παράσταση διαμαρτυρίας για το νέο εργατικό «ατύχημα»

Παράσταση διαμαρτυρίας για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας προγραμματίζει το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας, σήμερα Τρίτη, στις 12 μ., στη διεύθυνση του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, με αφορμή το τελευταίο εργατικό «ατύχημα» που είχε αποτέλεσμα να προκληθούν εγκαύματα σε 20χρονο εργαζόμενο στα 8μηνα της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 20χρονος εργαζόμενος τραυματίστηκε τα μεσάνυχτα της περασμένης Πέμπτης προς Παρασκευή, στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, από καυτή τέφρα. Ο εργαζόμενος έχει υποστεί εγκαύματα πρώτου και δεύτερου βαθμού στα χέρια και στη μέση και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Με ανακοίνωσή του, το ΣΕΕΕΝ αναδεικνύει ότι το νέο «εργατικό ατύχημα - εργοδοτικό έγκλημα» είναι αποτέλεσμα «της "κανονικότητας" της απολιγνιτοποίησης που προχωρά με γρήγορους ρυθμούς η κυβέρνηση, της έλλειψης προσωπικού ως αποτέλεσμα των προγραμμάτων εθελούσιων αποχωρήσεων - απολύσεων έμπειρου προσωπικού χωρίς την αντικατάστασή τους, της απώλειας τεχνογνωσίας, της εντατικοποίησης της εργασίας, της απασχόλησης έκτακτου προσωπικού χωρίς την ανάλογη εμπειρία και εκπαίδευση σε οργανικές θέσεις εργασίας υψηλής επικινδυνότητας».

Σημειώνει τις μεγάλες ευθύνες και της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και των προηγούμενων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που στον βωμό της «απελευθέρωσης» της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και της μετάβασης στη «μεταλιγνιτική εποχή» έχουν μετατρέψει μαζί με την εργοδοσία σε κάτεργα τους χώρους δουλειάς και σύγχρονους δούλους τους εργαζόμενους.

Το ΣΕΕΕΝ καλεί τους εργαζόμενους σε ξεσηκωμό ενάντια στην εντατικοποίηση της εργασίας, στο δουλεμπόριο, στην απλήρωτη δουλειά, στα εργατικά εγκλήματα της εργοδοσίας. Τους καλεί να απαιτήσουν:

-- Αμεσες προσλήψεις μόνιμων ιατρών και νοσηλευτών. Μόνιμη παρουσία ασθενοφόρου πλήρους επανδρωμένου με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό.

-- Να σταματήσουν τα 12ωρα - 16ωρα και η εντατικοποίηση της εργασίας. 8ωρο - 5ήμερο

-- Κατάργηση του δουλεμπορίου και των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

-- Τήρηση τώρα όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ