Τρίτη 14 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τα προβλήματα των οδηγών τουριστικών λεωφορείων στην Κρήτη

Τη συνέχιση του πολυήμερου αγώνα τους αποφάσισαν χτες οι οδηγοί στα τουριστικά λεωφορεία της Κρήτης, ύστερα από Γενική τους Συνέλευση, δίνοντας έτσι απάντηση στην αδιαλλαξία των εργοδοτών, να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματά τους και την υπογραφή τοπικής, κλαδικής Σύμβασης Εργασίας.

Στο μεταξύ, το ζήτημα των οδηγών έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης. Οπως σημειώνει «Οι εργαζόμενοι οδηγοί στα τουριστικά λεωφορεία Κρήτης έχουν περιέλθει σε πραγματικό αδιέξοδο, από τη στιγμή που οι εμπλεκόμενες εργοδοτικές επιχειρήσεις αρνούνται την υπογραφή τοπικής κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης, η οποία έληξε στις 30/6, παραπέμποντάς τους στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να χάνουν μια σειρά από δικαιώματα και κατακτήσεις.

Ενώ, ήδη, με την πανδημία του κορονοϊού έχει πληγεί σημαντικά ο κλάδος των οδηγών τουριστικών λεωφορείων και συνολικά όλοι οι εποχικά εργαζόμενοι, περίπου 500 οδηγοί τουριστικών λεωφορείων σε όλη την Κρήτη αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο δραματικής επιδείνωσης των εργασιακών τους σχέσεων καταδικαζόμενοι να ζουν με 9 ευρώ τη μέρα για τον επόμενο χρόνο. Τα παραπάνω εντάσσονται στη σφοδρή επίθεση ενάντια στους εργαζομένους που έχουν ξεκινήσει οι εργοδότες στον κλάδο των Μεταφορών, βρίσκοντας έδαφος στο αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων και της τωρινής κυβέρνησης».

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, ερωτάται ο υπουργός Εργασίας «ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση ώστε: Να ισχύσει και να έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα για τον κλάδο η τελευταία τοπική κλαδική ΣΣΕ "Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης", προκειμένου να αποφευχθεί η πλήρης αποσάθρωση των εργασιακών σχέσεων στον κλάδο».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org