Τρίτη 14 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΤΤΑ
Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας

Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας οργανώνει αύριο Τετάρτη στις 7.30 μ.μ. το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών ν. Αττικής (ΣΕΤΤΑ) για τα προβλήματα του κλάδου, που προβάλλουν ακόμα πιο οξυμένα αυτό το διάστημα.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου, όπου στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι συνθήκες εργασίας που βίωσαν οι εργαζόμενοι στα Ταχυδρομεία και τις Ταχυμεταφορές την περίοδο της πανδημίας, ενώ παράλληλα τονίστηκε η ανάγκη για σχέδιο Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας «που θα εξασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων στον κλάδο. Η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση θα εξασφαλίζει για εμάς τους εργαζόμενους αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα με βάση τις ανάγκες μας και όχι τις ορέξεις των εργοδοτών».

Ταυτόχρονα, αναδείχτηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν σε διάφορες εταιρείες του κλάδου, όπως στη «Γενική Ταχυδρομική» για την οποία, όπως τονίζει το Συνδικάτο, συνεχίζονται οι απολύσεις που άρχισαν από το προηγούμενο καλοκαίρι, με την εντατικοποίηση να «χτυπάει κόκκινο», ενώ επιχειρείται και υπονόμευση εργασιακών δικαιωμάτων όπως στην περίπτωση των εργαζομένων του καταστήματος στα Γλυκά Νερά, που μέχρι τώρα λειτουργούσε σε καθεστώς «φραντσάιζ» και πέρασε και πάλι στη «Γενική» αλλά δεν τους αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org