Τρίτη 14 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Η παραπέρα ενίσχυσή του στο επίκεντρο της Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης

Σε απολογισμό δράσης της προηγούμενης τριετίας και εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής θα προχωρήσει το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση που θα γίνει την Πέμπτη 16/7 στη 1 μ.μ. στον οικισμό της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

Μπροστά στη Συνέλευση, το κλαδικό Συνδικάτο πραγματοποίησε σύσκεψη το Σάββατο στον οικισμό της ΛΑΡΚΟ, μέσα από την οποία αναδείχτηκε η ανάγκη μαζικής συμμετοχής τόσο στη Γενική Συνέλευση όσο και στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου που προγραμματίζονται για το τέλος Ιούλη, προκειμένου να δυναμώσει ακόμη περισσότερο το Συνδικάτο και να συμβάλει με καλύτερους όρους στην οργάνωση των εργαζομένων του κλάδου απέναντι στην επίθεση που δέχονται από εργοδοσία - κυβέρνηση - ΕΕ.

Ο πρόεδρος του ΔΣ, Παναγιώτης Πολίτης, ανέπτυξε ιδιαίτερα την καθοριστική συμβολή του Συνδικάτου Μετάλλου στην ανάδειξη των διαλυτικών σχεδιασμών της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ και στην οργάνωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων που ξεδιπλώνονται εδώ και 7 περίπου μήνες, μαζί με τα επιχειρησιακά σωματεία των εργαζομένων στην εταιρεία.

Επισήμανε, παράλληλα, τη συμβολή του κλαδικού Συνδικάτου και στην προσπάθεια που γίνεται μέσα και στο επιχειρησιακό Συνδικάτο στη Λάρυμνα να αντικρουστούν οι εκφυλιστικές λογικές και πρακτικές του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που λειτουργεί εντός του επιχειρησιακού σωματείου, τη συμβολή του στο να διασφαλιστεί η ενότητα, να διαμορφωθεί πλαίσιο αιτημάτων που θα κατοχυρώνει πραγματικά τους εργαζόμενους, να αποκτήσει πανελλαδικές διαστάσεις ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και να εκφραστεί πλατιά η εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη.

Χαρακτήρισε σταθμούς της δράσης του σωματείου το προηγούμενο διάστημα την εκπόνηση σχεδίου Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης για το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, την οργάνωση της ημερίδας στις 8/12/2019 με τη συμμετοχή πάνω από 120 φορέων από ολόκληρη τη χώρα, τη συμβολή του για την ενσωμάτωση δεκάδων εργολαβικών εργαζομένων στο μόνιμο προσωπικό της ΛΑΡΚΟ, αλλά και στη συνδικαλιστική κατάληψη απέναντι στην εκμετάλλευση τόσο από τους εργολάβους όσο και από τη ΛΑΡΚΟ. Τόνισε τη συνολικότερη στάση του Συνδικάτου απέναντι στην επίθεση συκοφάντησης που εξαπέλυσαν κυβέρνηση και ειδικός εκκαθαριστής, τη συμβολή στο ξεσκέπασμα της προπαγάνδας περί «μη βιώσιμης ΛΑΡΚΟ» και στην παράλληλη ανάδειξη των δυνατοτήτων της επιχείρησης.

Πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων του κλάδου για το «συνέδριο» - παρωδία της ΠΟΕΜ

«Η κατηφόρα του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού δεν έχει τελειωμό», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, την οποία συνυπογράφουν τα Συνδικάτα Μετάλλου Βοιωτίας, Εύβοιας, Κεντρικής Μακεδονίας και Φθιώτιδας, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους του κλάδου για όσα έγιναν στο πρόσφατο «συνέδριο» της Ομοσπονδίας Μετάλλου (ΠΟΕΜ).

Στη δισέλιδη ανακοίνωση, με πλούσιο όσο και χαρακτηριστικό φωτογραφικό υλικό, τα κλαδικά Συνδικάτα αναδεικνύουν την κατάντια του εργατοπατερισμού, ο οποίος έστησε μια διαδικασία - παρωδία, με ΜΑΤ και με μια σειρά από νόθους αντιπροσώπους μέσα σε 5άστερο ξενοδοχείο, επιχειρώντας μάλιστα - μάταια - να στηθεί μόνο μια κάλπη χωρίς να προηγηθεί η παραμικρή συζήτηση για τα μεγάλα προβλήματα στους χώρους δουλειάς του κλάδου.

Τα κλαδικά Συνδικάτα καλούν τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στους εργατοπατέρες, να πάρουν θέση στον αγώνα για συνδικάτα που θα οργανώνουν την αντίσταση και την αντεπίθεση.

«Τώρα είναι ώρα αποφάσεων και αγώνα, με έκφραση έμπρακτης αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, των ναυπηγείων, των ΕΑΣ και κάθε χώρο του κλάδου μας που χτυπάνε κυβέρνηση και εργοδοσία», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ