Τρίτη 14 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αποφασιστική πάλη μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων

Ανακοίνωση για την έκτακτη εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας

Κάλεσμα για ακόμα πιο αποφασιστική πάλη μέσα σε κάθε ξενοδοχείο, catering, επισιτιστική επιχείρηση, για να οργανωθεί ο αγώνας με νέες κινητοποιήσεις, μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα του κλάδου, απευθύνει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Ν. Αττικής, με αφορμή την νέα έκτακτη εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο, «έπειτα από τη μαζική και αποφασιστική συνέχεια των κινητοποιήσεων των σωματείων και των Επιτροπών Αγώνα του κλάδου μας, σε Αττική, Κέρκυρα, Ρόδο, Κρήτη, Ζάκυνθο, Κω και πολλές ακόμα πόλεις στις 25 Ιούνη, κόντρα στην προσπάθεια της διοίκησης της Ομοσπονδίας να υπονομεύσει και να βάλει τέλος στους αγώνες μας, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να ικανοποιήσει ένα ακόμα αίτημα των κινητοποιήσεών μας.

Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι ελαστικά απασχολούμενοι στα 12μηνης λειτουργίας ξενοδοχεία, που στην ουσία δούλευαν εποχικά, θα μπορούν να ενταχτούν στο καθεστώς της ειδικής αποζημίωσης με αίτησή τους στην πλατφόρμα του "ΕΡΓΑΝΗ"».

Οι «πολύτιμοι» συνομιλητές της κυβέρνησης

Ταυτόχρονα, το Συνδικάτο, σχολιάζοντας τις συναντήσεις του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση με την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας και τη σχετική της ανακοίνωση, επισημαίνει πως βγαίνουν τα εξής συμπεράσματα:

«Δεν ειπώθηκε τίποτα για την κάλυψη του εισοδήματος των εργαζομένων σε ξενοδοχεία και εστιατόρια σύμφωνα με τις ΣΣΕ και παραμένει το άθλιο 500άρι να θεωρείται εισόδημα.

Οτι θα συνεχιστεί να εφαρμόζεται η προσωρινή αναστολή με βάση τον γενικό όρο περί κατεπειγουσών αναγκών, ως νομικό εργαλείο στους εργοδότες για να απασχολούν όποτε θέλουν, όσο θέλουν τους εργαζόμενους του κλάδου, χωρίς να έχουν ασφαλιστικές και άλλες υποχρεώσεις.

Οτι δεν έγινε κουβέντα, ούτε σχολιάστηκαν καν τα υπόλοιπα αιτήματα των κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Οτι θα περιμένουν πολύ ακόμα οι συνάδελφοι εποχικοί στον επισιτισμό, που δεν έχουν εδώ και 4 μήνες εισόδημα, μέχρι να παρθεί κάποια απόφαση για την ένταξή τους στην ειδική αποζημίωση.

Οτι τελικά με βάση την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, "το πρόβλημα ήταν ότι δεν είχε καταλάβει καλά ο υπουργός, ενώ υποτίθεται υπήρχε η καλή θέληση".

Οτι ο υπουργός κ. Βρούτσης βρήκε πολύτιμους συνομιλητές, μιας και από κει που ψέκαζε με χημικά τους εργαζόμενους του κλάδου που ζητούσαν συνάντηση έξω από το υπουργείο στη μεγάλη κινητοποίηση στις 28 Μάη, τώρα αφιέρωσε 4 ολόκληρες ώρες για να μεθοδεύσει την εφαρμογή όλων των άθλιων μέτρων που μας εξαθλιώνουν».

«Αυτά είναι τα αποτελέσματα του λεγόμενου "κοινωνικού εταιρισμού και του "κοινωνικού διαλόγου"» τονίζει το Συνδικάτο της Αττικής, καθώς «όσο θα επικρατεί η λογική του λιγότερου κακού, ο συμβιβασμός και η υποταγή, τόσο θα χάνουμε δικαιώματα, τόσο θα συνεχίσουν να μεταφέρουν τα βάρη της κρίσης σε εμάς τους εργαζόμενους», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ